Jag: en rökande farbror i cowboy-hatt

Hörrni jag sitter och filar på ett extremt viktigt inlägg om det här med att se hälsosam ut. Puh. Det är svårt att skriva om grejer en bryr sig väldigt, väldig mycket om, har ni tänkt på det? Måste knåda orden 18 000 gånger om.

Vi kom hem till stan i dag och jag möttes av ett efterlängtat paket från Sportamore. Tyvärr hade Cecilia som skrev en kommentar på inlägget om min beställning rätt: shortsen från 2XU var inte värda 800 spänn – eller benämningen kompression. De satt som vanliga cykelbyxor. Skickar tillbaka dem. Istället behåller jag de här helt perfekta från Under Armour. 179 spänn. Bam. Tips! Under Armour är lite av ett växande favoritmärke hos mig. Tyvärr hittar jag inte de snyggaste grejerna i Sverige än.

Planerar att ta ut dem och ny sport-bh på provintervaller snarast. Har tuggat några distanspass som gått trögt och känner att jag behöver pressa flåset lite för att komma vidare. Det är där det sitter. Kroppen är pigg, lungorna tillhör en rökande farbror i cowboy-hatt.

Någon som har favoritintervaller att rekommendera mig?

8 reaktioner på ”Jag: en rökande farbror i cowboy-hatt

 1. Jag har annars en egen cowboyhatt. Den inhandlades till fjolårets födelsedagsfest, men jag stortrivs faktiskt i den till sommaren. Men gissa om jag får en del märkliga blickar i mataffären.

  Gilla

 2. Jag började med 2XU och gillar dem – men bara de hellånga! De knälånga trycker för hårt vid knäna och är inte alls sköna! För ett tag sedan köpte jag Skins, inte så himla mycket mer kompression kanske, men sköna i midjan, hasar inte ner vid löpning och det lyser inte igenom dem så mycket som 2XU gör. Även här hellånga (jag vill ha kompresson på hela benen, inbillar mig att vaderna blir tunga annars! Jag vet att det bara är en känsla, men känslan är nog så viktigt ibland).

  Intervaller. De intervaller som gjorde skillnad på mitt distanstempo var 4 intervaller i 4,30-tempo, 4 minuter. Vila i 2 minuter. Klart. Värm upp i 10 minuter och varva ner lika länge (långsam jogg eller gå). Jag körde 1 gång/vecka i 3 veckor och gjorde stor skillnad. Från 6,10-tempo och jobbigt, till 5,50 och helt ok liksom. Det var som att jag snäppte upp mig en nivå.

  Gilla

  1. Har aldrig provat de långa faktiskt, men vet att de är väldigt uppskattade. Jag håller helt emd om intervaller, tycker att de gör under för konditionen redan efter ett enda pass. Väldigt lyxigt. Tack för tips!

   Gilla

   1. Här har du förresten lite bra backintervaller. I inlägg 1 tipsar hon om att innan man kör backintervaller så ska en gå de intervaller en tänkt – den förberedelsen gillar jag. Jag gillar att prova innan jag gör!

    Och vad gäller passen i inlägg 2 så tycker jag pass 1 och 2 känns lockande – att det blir kortare och kortare, då känns det dels just kortare, och dels mer effektivt. På slutet på intervall så brukar ork och hållning försämras, men om en då springer kortare, så orkar en kanske hålla sig hyfsat alert och ge allt in i det sista!

    http://www.lofsan.se/backtraning-del-1/

    http://www.lofsan.se/backtraning-del-2/

    Gilla

   2. Oh, klokt! Jag älskar att springa just backe. Det känns så konkret, att se sträckan! Dessutom är den psykiska effekten hög, känns genast som att det ger något. Tack för tips!

    Gilla

Säg nåt!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s