Sånt jag stoppar i mina muskler

Den här sidan är under omkonstruktion – precis som mitt kosttänk de senaste åren :)

Jag har ganska länge predikat om grönt och skönt, eko, fräsch och snällt. Mat med kort innehållslista, som kommer som den är och inte i en färgglad förpackning.

De senaste åren har jag dock förstått att det finns något viktigare när det gäller mat än vad vi egentligen äter: en avslappnad inställning till den. För utan det blir mat något komplicerat, trots att det inte borde vara det. Mat är energi. Smörjmedel. Bensin och olja. Och glädje. En viktig del i ett socialt och meningsfullt liv.

Om mat blir mer än så, om det tillåts ta över annat i livet och plötsligt sätta agendan för vad du eller jag gör, då är det inte längre mat. Då är det något annat. Ett verktyg för kontroll.

Det tycker inte jag att mat ska vara.

Ändå har jag varit sådan själv.

Jag har lärt mig att jag mår bäst om jag äter oprocessad mat, gärna med fokus på växtriket. Havregryn, frukt, grönsaker, bönor och bär är viktiga delar i min mat. Jag äter också kött och fisk, i första hand ekologiskt. Jag äter också mejerier, gluten, socker, tillsatser… Jag äter det jag vill, när jag vill. Det senare blir bara ganska mycket mer sällan än det första. Det ger sig liksom självt, eftersom jag vet vad jag mår bra av och vad jag tycker om. Jag vet vad som funkar bäst för min kropp och vad som ger gitter och glitter i själen.

Annons

Säg nåt!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s