Sånt jag gör i mina tajts

Det mesta på den här bloggen handlar om grejer jag pysslar med i mina träningstajts. Och lite om sånt jag gör för att ORKA göra saker i mina tajts. mat och sömn och så, alltså.

Vad menar du när du säger att tränar?

Då menar jag troligen olika saker för varje gång du klickar in dig här. För. Jag. Är. En. Periodare. Jag erkänner! När jag skriver den här texten är det mars 2015. Jag är mitt uppe i en omgång av Stronglifts med fokus på styrkelyft och tunga vikter på gymmet. Jag älskar marklyft mer än… än… glass! Tror jag. Kanske. Här hittar du mina texter om det utmärkta träningsprogrammet Starting Strength och att ha en Stark Kropp.

Det senaste året har yogan varit en ständig följeslagare, om än mer eller mindre aktivt. Läs till exempel om utmaningen #Yoga30d, som lockade 100 deltagare sommaren 2013. Jag var med och grundade #Beyoga365, praktiserar ashtanga och hatha på Atmajyoti mellan varven och yogar hemma till Yogobe och Yogaglo.

Som om det inte vore nog älskar jag att alltså springa. Under senvåren lägger jag om från tunga lyft till löpning med Stockholm halvmarathon som mål. Som vanligt. Jag har arrangerat flera härliga utmaningar, som Tajtsens Vårrus! 2013. Tjoho!

När jag inte gör någon av de tre grejerna ovan spelar jag tennis med min kille eller leker med stabilitet i trx:en hemma. Vintern 2015 återupptog jag längdskidåkningen – återkommer med det nästa vinter…

Har du alltid tränat?

Ja, faktiskt, på ett eller annat vis. Sen jag åkte skrillor eller simmade med pappa som snoris, för att sedan börja lira fotboll som sex-sjuåring. Höll på till 19 och varvade med innebandy, handboll, badminton… och gymmet från att jag var 17.

Gillar du idrott?

Alltså, ja, jag gillar idrott. Men jag trivs ganska dåligt framför teven, så tyvärr blir det aldrig så där mycket OS-, VM- eller skidåkarspanande som jag alltid tänker… Men jag ser hockey (live och på tv) några gånger i veckan mellan september och april och så går jag något ofrivilligt på fotboll ganska ofta. Okej, det är inte ofrivilligt, men det är inte lika kul som att käka glass, liksom.

Hur ser du på hälsa?

Eftersom jag känner att den här texten redan har blivit alldeles för lång (I never kill my darlings!) tycker jag att du ska återkomma med den typen av frågor framöver. Men tills dess – en hälsogrej för mig utöver att träna är att känna att det jag stoppar i min kropp är schyst och bra och att den bara behöver göra saker som den vill och omge sig med sådana personer som den vill. Jag älskar Nikes slogan Make it count och kommer att återkomma till det tusen gånger om. Men, faktum är att: Make it count! Gör alltihopa till nåt som är bra för dig och som du kan stå för

Hej så länge!

Säg nåt!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s