Om att få sällskap

magnus_alvar4 alvaret mockelmossen_sjo

Igår skrev jag på Instagram om det här med vädret. Många är missnöjda med det. Själv har jag inte tänkt så mycket på det. Det är ju så här svenska somrar brukar vara! 18-20 grader och en sol som kommer och går som den själv har lust med. Jag gör grejer jag gillar oavsett vädret.

Promenerar och upptäcker till exempel. Som i dag, när vi gav oss ut på alvaret. Dessa karga, mörka, svårflörtade marker. För mig är det en lyx att få sällskap på mina upptäcktsfärder. Det är knappast självklart – vi har ganska olika intressen i min relation. Jag har vant mig vid att göra mycket av det jag tycker om på egen hand och jag tycker om det. Också.

Men sällskap är grädden på moset. Jag tänker och pratar bättre när jag rör mig. Tycker att samtalen lever upp. Kanske för att allt känns så mycket enklare ute. Inte så allvarligt. Idéerna kommer lättare. Till sist blir det en win-win för alla. Tror jag.

jeanna_alvaret

Annons

9 reaktioner på ”Om att få sällskap

  1. Håller med. Det är ingen idé att gnälla på vädret. Det går ju ändå inte att göra något åt och tur är väl det.
    Jag kommer ihåg en tur jag råkade göra kvällen innan stormen Gudrun bröt ut. Trött och på hemväg fick jag en enorm motvind, ni vet sådär så att det känns som om man blåser baklänges i löpsteget. Det var bara att skratta åt eländet och kämpa vidare hemåt.

    Gilla

  2. Nej man får inte gnälla ihjäl sig över vädret, det blir ju inte roligare för det! Jag hade däremot grymt kul i stormvindarna idag. Höll på blåsa bort när jag kom på mig själv med att springa och skratta mitt i eländet! Det blir inte roligare än man gör det! Dock var det ingen som ville göra mig sällskap :)

    Gilla

Säg nåt!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s