Just another glowing green smoothie

DSCN2451
DSCN2447
Så, smoothie-kick alltså. Det verkar aldrig som att smuttisarna går ur tiden! Grejer som är heta en tid tenderar ju annars att göra det. Antar att det är tillräckligt härligt för att många av de som testar ska vilja plocka upp smuttin på riktigt. Det poppar ju fortfarande upp nya smuttigurus.

Inspirationen till min nya kick (här kan du läsa om tidigare smuttiäventyr) fick jag när jag såg videon som jag har bäddat in här nedan hos den här smarta tjejen.

Ofta när jag har gjort gröna smoothies tidigare har de verkligen varit just gröna. Smakat bara grönt. Och inte varit så mättande. Därför tycker jag att det här med att söta med dadlar/fikon och att dryga ut med en rejäl klick nötsmör är en så himla bra grej.

I dag hade jag detta i min smutti:

  • En rejäl chunk ekologiska gröna blad som jag pressade ned i behållaren. När bladen tyngs ned blir det lättare för dem att mixas ordentligt.
  • En stjälk selleri. Jag älskar selleri!
  • En stor klick mandelsmör (en full matsked minst!)
  • En matsked chiafrön.
  • En matsked Super booster greens från Superfruit. Sååå god! Sötar och ger smak.
  • Två fikon (ta bort ”kvisten”!). Mums!
  • Mandelmjölk. Jag gör som Jen i videon och räknar till fem medan jag häller. Det blir perfekt.

Gillar du smuttis? Bästa recept?

12 reaktioner på ”Just another glowing green smoothie

  1. Avokado gillar jag, det blir krämigt och bra :) Ett annat bra recept är det som jag fixade till förra veckan:
    grönkål och babyspenat (en rejäl mängd), lagom mycket blåbär och havtorn, en banan, en matsked ”green smoothie” -pulver från Puhdistamo (finns säkert liknande i Sverige, detta pulver är inte sött alls utan är bara ”malda växter”), kokosmjölk tills konsistensen är bra. Den blir inte grön (p.g.a. blåbären), men den smakar bra! Bytte ut blåbären mot jordgubbar också en gång, då blev den förstås grönare, men det gjorde också att den smakade mer … hmm, ja, grönt.

    Gilla

Säg nåt!