Estetik

IMG_0147

Mitt hjärta hoppade nästan till när jag såg Kathryn Budigs underbara bild på Instagram här om dagen. Posen är vacker, hon är vacker, bikinin är vacker, stranden är vacker, allt är perfekt. Jag vet att jag är ytlig (och objektifierar!) nu, men jag älskar hennes kropp.

Ett foto att bli lycklig av. Dessutom hade den en intelligent (men oväntad med tanke på hur jag uppfattade bilden!) text. Så bra att jag gör en fuling kopierar in den här:

Have you ever taken a yoga photo (or any photo for that matter) of yourself that was absolutely fantastic? Your form was killer, the pose was beautiful, the situation or drop back was incredibly special, except for one little problem: you couldn’t stand the way you looked.

It’s easy to become delete happy in a sea of iPhone photos, but there are so many amazing images that capture special moments if we can get past needing perfection. How many pictures did you have to take to nail that one perfect look?

I’d like to blame selfies for that style of neurosis (for every gorgeous selfie you see of someone you can guarantee a plethora of crazy looking outtakes). I’m sharing an image that I shot months ago on the beach.

I had seen this interesting variation on funky pincha, and was dying to try it. I nailed the pose but then snubbed the photo. Why on earth did I think it was a good idea to shoot that pose in a bikini?! I just couldn’t get past feeling like a little butterball in that image, so I decided not to share it. It’s honestly a miracle it’s still in my phone, but I’m feeling empowered about sharing it (who cares if it’s flattering, how cool is the shape?!) and hope it inspires you to do the same.

So today, my friends, I ask you to #ShowMeYourConfidence Bust out the images that might not be your shining moment (or so YOU think), and prove to yourself that you’re way more than a snapshot. Post your picture with hashtags #loveyourbody #ShowMeYourConfidence and #aimtrue and tag @yogajournal and @kathrynbudig. Post away! #staytrue #iwillwhatiwant

Annons

6 reaktioner på ”Estetik

 1. Alltså, så dubbelt det där! Bra budskap, snygg, stark tjej, grym yogapose. Men lite konstigt när en tjej med en kropp som jag tror att väldigt många skulle avundas och kanske drömmer om/sliter för att få pratar om att vara stolt över sin kropp trots att den inte är perfekt. Sedan vet jag att i stort sett alla har något de hänger upp sig på hos sig själva, oavsett hur de ser ut och vad andra tycker om deras kroppar så jag menar inte att hon inte har ”rätt” att uttrycka sig så, jag förstår precis. Men som sagt, dubbelt.

  Jag följer inte jättemånga kvinnliga yogisar men tycker inte att hon skiljer ut sig nämnvärt även om ”älvorna” förstås finns, fast kanske beror det mer på de jag har fastnat för. @laurasykora och @yogagirl är andra bra exempel på starka flexibla funktionella och grymma kroppar tycker jag.

  Gilla

 2. Bra text! Sorgligt faktum att hon ska behöva skriva så och skapa en hashtag för ämnet. Har hittills inte sett en enda hashtag eller kampanj om manliga kroppar som ska hyllas för att de sticker ut, men jag har ju inte letat iofs. En behöver tyvärr inte leta för att se det förstnämnda.

  Jo, hon är jättefin, men framförallt är jag otroligt impad av hennes styrka och smidighet. Fick elchocker, nålar och ultraljudsbehandling hos naprapaten igår och kan ändå inte vrida huvudet fullt åt sidan :)

  Gilla

 3. jag tycker det är fin text men jag vet inte jag. blir ju som lite tokigt när tjejen på bild ser ut som alla andra. i alla fall i mina ögon. hon ser stark och fin ut. det blir lite jaha på den. men värre är kanske då att tjejen på bild ens skulle ses som något annat än ”stark och fin” – att den tanken ens skulle komma upp. för gör den det? kanske är jag inne i en väldigt naiv bubbla (jag är ju så jäkla petig med vilka budskap jag släpper in i mitt liv att jag sållar bort mycket som jag tycker är världsdestruktivt, dock ej nyheter och dagligt p1-lyssnande).

  vet inte riktigt om denna kommentar gav så mycket. jag håller i alla fall med texten. och tjejen på bild är superdupersnygg. japp, så tycker jag och objektifierar lika mycket jag (går det ens att inte göra det?)

  Gilla

  1. Jag tycker att hon har mer former än ”alla” andra yogatjejer. Dock inte markant, absolut inte, men för mig står bilden ut jämfört med alla andra magra yogagirls. Jag älskar hennes starka lår, tycker att de ser ut som mina. Jag ser aldrig lår som ser ut som mina på insta annars. Men visst, skillnaden är ju inte brutal, haha, det skulle jag ju göra mig fånig om jag påstod. Det är ju på ett sätt tragiskt att jag blir så glad för det lilla. Men det blir jag. Det är en av alla de saker med yogavärlden som kan göra mig ledsen. Att typ alla kända yoginis ser ut som älvor. Men nog är det subjektivt, det är det ju.

   Gilla

   1. ja sant, jag följer ju typ inga klassiska yogamänniskor som gör alla sina poser i bikini pga just det. har redan sållat bort det i mitt flöde av saker jag tar in. jag tycker hon är skitsnygg (obs! jättemånga är skitsnygga, också väldigt smala personer). man får vara glad för det lilla, man skulle aldrig orka annars. om man bara fick vara glad för det stora skulle det bli alldeles för sällan. kraaaam!

    Gilla

   2. Du är klok du! Jag har ärligt talat sållat bort de flesta också, men några har jag kvar för att jag tycker så himla mycket om dem av andra skäl att jag inte tänker på hur de ser ut (hemskt sagt, men du fattar…). Just nu är det fitnesstjejerna jag skalar bort… går i perioder det där. PS, klart att din kommentar var intressant, det är alltid bra med diskussion ju! Jag känner mig ofta extremt smalskadad, det är inte kul eller bra eller nåt. Kram!

    Gilla

Säg nåt!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s