Bovetegröt kokt med mjölk och ägg

DSCN0503Älskar du din morgongröt, men tampas med att bli hungrig igen efter cirka en sekund?

Jag är med dig. Så såg mitt liv ut tills jag hittade det proteinrika, mättande bovetet.

Så här gör jag:

  • Sköljer 0,5-0,75 dl helt bovete i hett vatten, genom att lägga det i en stor tesil (i bovetets skal finns ett ämne som kan framkalla allergiska reaktioner. Det försvinner när bovetet sköljs).
  • Kokar upp nämnda bovete tillsammans med 1,5 dl mjölk och ett ägg (krämigt, matigt och extra protein).
  • Toppar med något riktigt gott, oftast kanel och blandad frukt. Banan och vindruvor gör min morgonlycka just nu.
  • Njuter.
  • Blir lagom mätt.
  • Står mig.
  • Är go’ och gla’.

Testa!

Med vad toppar du helst din eventuella morgongröt?

27 reaktioner på ”Bovetegröt kokt med mjölk och ägg

  1. Åh, bovete! Min favorit är rå bovetegröt toppad med nötsmör, bananglass och alla sorters frön. Håller mig mätt länge! Blötlägger 1dl helt bovete när jag går och lägger mig, på morgonen sköljer jag av noga och mixar sedan med två dadlar och en skvätt mandel/hasselnötsmjölk, så gott!

    Gilla

  2. Ser supergott ut :) Hur lång tid behöver gröten koka? Har alltid fått för mig att det ska va så krångligt med bovete, att det behöver blötläggas i flera timmar och sådär.. men det här verkar ju supersmidigt! Tack för en bra blogg, du är grym :)

    Gilla

    1. Tack DU för en kommentar som lyste upp min dag när jag såg den i morse. Som en fön för hjärtat! Tio minuter tar det allt i alla fall. Annars är de hårda :) Men svårare än så – åh nej. Det behöver det faktiskt inte vara! Bara skölj och koka försiktigt.

      Gilla

Säg nåt!