Thaiinspirerad kycklingfärs

20130808-140941.jpg

Dagens middagstips gör sig inte toppen på bild, men är supergott och fint för kroppen din. Plus löjligt lätt att snabbt kasta fram en tidspressad kväll.

500 gram kycklingfärs
2 dl kokosmjölk
1 lök
En skvätt buljong, till exempel lantvarianten med chili och citrongräs från Renée Voltaire
1 dl vatten
2 vitlöksklyftor
2 msk riven ingefära
1 hackad röd chili
En skvätt soja om du vill

Bryn lök och vitlök i panna. Lägg i färsen. Stek. På med ingefära, buljong, kokosmjölk och vatten. Låt koka ihop snabbt. Rör ner hackad chili. Smaka av med salt, peppar, kanske soja. Ät med råris, sobanudlar eller vad du vill. Mums!

7 reaktioner på ”Thaiinspirerad kycklingfärs

    1. Vad glad jag blir att du säger det! Nu när vi har beslutat oss för att äta mer hemlagat märker jag att jag gärna satsar på väldigt enkel och ”vanlig” mat. Är inte mycket för att experimentera med coola grejer. Tänker att många andra nog egentligen också är så och kanske kan inspireras.

      Gilla

Säg nåt!