Dagens middagstips gör sig inte toppen på bild, men är supergott och fint för kroppen din. Plus löjligt lätt att snabbt kasta fram en tidspressad kväll.
500 gram kycklingfärs
2 dl kokosmjölk
1 lök
En skvätt buljong, till exempel lantvarianten med chili och citrongräs från Renée Voltaire
1 dl vatten
2 vitlöksklyftor
2 msk riven ingefära
1 hackad röd chili
En skvätt soja om du vill
Bryn lök och vitlök i panna. Lägg i färsen. Stek. På med ingefära, buljong, kokosmjölk och vatten. Låt koka ihop snabbt. Rör ner hackad chili. Smaka av med salt, peppar, kanske soja. Ät med råris, sobanudlar eller vad du vill. Mums!
Men åh va gott detta lät. Har aldrig gjort kycklingfärssås så här, coolt! :-D
GillaGilla
Åh lät jättegott (och enkelt, viktigt viktigt!). Ska jag testa till veckan! Tack!
GillaGilla
Tack själv! :)
GillaGilla
Superenkelt och supergott,… :)
GillaGilla
Jaa!
GillaGilla
Åå vad jag gillar dina de här snabba lätta recepten! Precis i min smak! #kökskatastrof ;-) (kycklingfärs har jag faktiskt aldrig provat..)
GillaGilla
Vad glad jag blir att du säger det! Nu när vi har beslutat oss för att äta mer hemlagat märker jag att jag gärna satsar på väldigt enkel och ”vanlig” mat. Är inte mycket för att experimentera med coola grejer. Tänker att många andra nog egentligen också är så och kanske kan inspireras.
GillaGilla