Får det lova att vara lite köttpulver?

Har så otroligt mycket som jag vill skriva om just nu! Men jag hinner inte. För igår började jag läsa Saltad nota. Nu vill jag inte sluta! Den är så mycket mer än jag tänkte. Inte alls bara tillsatser och e-nummer och att korv är dålig mat.

Snarare: inte ens kött är kött. Om det så kommer i en fin liten biff. Ibland är kött konstiga pulver och vatten som klibbas ihop och tillsammans ser ut som kött. Undrar om jag någonsin kommer ha lust att äta något alls igen när jag är klar…

Har du läst den?

9 reaktioner på ”Får det lova att vara lite köttpulver?

  1. Älskar den, har alla de ”svarta biblarna” Jag hade svårt att INTE blogga om boken då jag läste den, den upptog mina tankar. Jobbar själv i en restaurangvärld (läs sjukhuskök) där jag har svårt att stå för ”maten” som serveras och fusket och tillsatserna är inte nya för mig så att det kommer ut i rampljuset är så viktigt. Vann ”veckans recension” på Bokus på min recension på den boken… Ja, som sagt, jag har läst den och jag hoppas ALLA läser den!

    Gilla

  2. Men åh nej! Måste nog läsa den, även om jag hellre vill vara lyckligt ovetandes (fast en vet ju ändå lite hur det ligger till). Jag vill att kött ska vara kött och att korv är bra!

    Gilla

  3. Iiisch, jag läser den också just nu och ävenom man känt till och ”vetat” en del, så reser sig nackhåren på mej. Men så nyttigt! …att läsa alltså, inte äta ;)

    Gilla

  4. Usch då! Säger boken något om färskt kött? Så att biffen i charken inte är ”biff”? Eller är det bara i bearbetade rätter det fuskas så?

    Gilla

  5. När jag hör sånt där är jag ganska nöjd över att vara vegetarian:-) En å andra sidan finns det nog vegoprodukter som skulle få håret att resa sej också.

    Blev väldigt sugen på att läsa den nu!

    Gilla

Säg nåt!