Lev (inte) med det!

Nää hörrni, nu har jag ett par sådana här överjävligt trötta dagar igen. Händer med jämna mellanrum.

Första tanken: har inte haft någon dag av totalt schlapperi på länge.

Men sen: seriöst, vem i hela världen har egentligen det? Regelbundet? Folk med småbarn? Folk med småbarn OCH jobb? Folk med katt och jobb? Folk med… nåt?

Nä. Om det var enda botemedlet vore vi alla helt döa.

Kan inte ni bara ställa min diagnos? Alternativt peppra mig med husmorstips (inte Sov Mer! för den kan jag redan). Gissar att jag ej är unik…

(Tipsa helst inte heller om att Leva Med Det för då har jag inget att gnälla på.)

Puss!

Ps, köpte järntabletter i dag.

Annonser

15 reaktioner på ”Lev (inte) med det!

 1. Alltså, totalt schlapperi får så klart en annan innebörd när man har barn och sånt men jag är ändå noga med det. Jag laddar inte mina batterier i sociala sammanhang. JAg laddar dem i soffan, med serie på datorn och hörlurarna inpluggade. BArnen får leka runt om, kolla på tv eller mutas med godis – i don´t care. Får jag inte mitt slappande så blir det inte roligt. Dessutom är jag bra på att verkligen SLAPPA när jag gör det. Ett par timmar själv, om barnen tex får leka hos farmor, är numera lika mycket värt som en hel dags slappande förr i tiden. Make it count!

  Gilla

 2. Har du kollat järndepåerna? Alltså inte själva hb-värdet i blodet utan depåerna? Görs enkelt med ett blodprov. För något år sen var mitt hb-värde bra men depåerna skit, var väldigt trött, hade kryp i benen och lång återhämtningstid efter fysisk aktivitet. Fick järninfusioner och mådde prima sen. Värt att kolla kanske.

  Gilla

  1. Alltså, vilken vetenskap det är! Hur ska en lyckas hålla koll på allt det här..? Jag var och tog nya prover häromdagen, återstår att se hur det gick. Men om de kollar sånt vet jag inte? Det var ett vanligt sånt där blodprov som drar med sig en hel massa, du vet. Sköldis och B12 och hb.

   Gilla

 3. Jag lyssnade på Inner Strengths sista (for now, förhoppningsvis dyker poddarna upp igen) pod om ayurveda för någon vecka sedan och då pratade Eva Forsberg Schinkler om att man ska testa att dricka 1,5-2 liter (tror jag det var) varmt vatten varje dag i en månad och se hur det förändrar. Äsch, lyssna på podden om du inte redan gjort det helt enkelt, det kanske är dags för en varm månad? :)

  Plus alla saker som räknats upp ovan, mycket vettigt folk som hänger här.

  Gilla

 4. D-vitamin? Promenader? Gröna smuttisar? Visst var det du som hade en grön-smutti-månad för nåt år sen?
  Sen på tåget som alltid har jag börjat med det nu. Inte en hel månad, men då och då. Känns piggt iaf ;)

  Gilla

 5. Jag har också känt mej lite håglös på sista tiden. Min teori är att det kommer någon slags trötthet när årstiderna slår om? Tycker mej känna igen det från i våras. Köpte iof också järntabletter för säkerhets skull :)

  Gilla

 6. ibland kan jag känna så, men för min del handlar det mest om ensamtid. en hemmakväll. eller två. det känns som jag behöver ett halvår av isolation, men ett uns av det räcker fint. för sedan vill jag ut i livet igen. liksom.

  Gilla

Säg nåt!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s