Till alla planer jag aldrig lyckats följa

seed-and-bean
Hej hörrni! Har helgen varit god mot er?

Min har verkligen. I dag har varit en riktig samla-kraft-dag. Och det låter galet när jag säger att jag har hunnit med både yoga, gymmet, transportlöpning, jobba och laga mat. Och spela in tre poddavsnitt.

Jag vet. Hade någon annan sagt så hade jag blivit matt. Kanske avundsjuk. Ointresserad.

Men tricket är, för mig, när det liksom bara händer. När jag inte hinner börjar mixtra med tiden, göra någon plan som jag ändå aldrig lyckas följa, utan följer magen och bestämmer. mig. för. att. inte. känna. stress. En sak i taget, se hur långt energin räcker. Jag lyckas sällan, men i dag var en bra dag.

När jag släpper taget, då hinner jag. Allt som är roligt. Kommer stressen, förväntningar, press, ja då knyter sig allt och istället blir nästan inget gjort. Gudarna ska veta att jag vet vad jag pratar om. Listor som blir så långa att orken säger halt redan innan jag hinner börja bocka av. Jag behövde den här snälla dagen. Tack, tack, tack för all energi den laddat mig med.

Nu ska jag avsluta kvällen med att lägga sista handen vid en idé om en liten fokusperiod. Inte utmaning, tävling eller projekt. Men väl en streak. En som inte handlar ett dugg om mat eller träning eller så, utan om att dra i handbromsen och återgå till nuet efter en period av splittring och rasande hastighet.

Mer om det senare.

Och just det, chokladen ovan är helt underbar. Hundra procent fairtrade. Tips om du som jag älskar kaffesmak <3

Vad var det bästa som du gjorde för dig själv den här helgen?

18 reaktioner på ”Till alla planer jag aldrig lyckats följa

  1. Jag har haft en helt underbar, mysig, fnittrig och fantastisk helg med mina bästa tjejkompisar som bor i en annan stad än jag. Först fick jag snusa på alldeles nyfödd bebis, skapad av min allra bästa vän. Sedan fick jag dubbeldejta med min älskade pojkvän, och det gemensamma kompispar som förde oss samman.
    Sedan tog jag och tjejerna en roadtrip till Gävle, där vi fnissade, drack vin och mindes början av vår vänskap. Vi avslutade hela kalaset med en heldag på SPA. Behandlingar, vattengympa (!) och chill i morgonrock… Ljuvligt!!! Idag är jag ännu mer kär än vanligt, i min kille, i mina vänner och – framför allt – i mig själv! ;) Bra måndagskänsla.

    Tack för tips om bakad gröt! Låter precis som något för mig!

    Gilla

  2. Det bästa… Att jag trotsade HGn och överraskade kidsen med bio fredag eftermiddag. Askungen. Kanske mamman i familjen tyckte den var bäst. Älskar att vi nu kan se ”vanliga” filmer (även om zombikategorierna tyvärr får vänta ett litet tag till…). Diggar iofs animerat grymt mycket också men efter snart 9 år med bara sånt är det trevligt med annat. Nästa biodate blir nyinspelningen av Annie – både min och Stors favvofilm (den gamla alltså) så vi är pepp!
    Och så har jag ju tränat, det är jag glad för.
    Resten kan vi glömma, jag gnäller tillräckligt ändå :-)

    Gilla

    1. Haha ja, men snart får du ju en liten barnbiogris till! jag har i och för sig förstått att treorna mest får hänga med på de störres grejer :)) Det ska bli så spännande när din lilla bebbe kommer.

      Gilla

  3. Ah det där flowet alltså. Bra tankar att plocka fram när stressen hugger tag i en, tack! För det är ju ofta pressen som skapar stressen. Låter som du har haft en toppenhelg!
    Det bästa för mig den här helgen var att bestämma mig för att skippa massa kvällsplaner som jag egentligen inte orkade med, och gick på massage och hade lugn skön kväll med kärleken istället. Just denna helg var det det absolut snällaste jag kunde göra för mig!
    Kram på dig

    Gilla

    1. Det är svårt att ebstämma bara tycker jag! Men det måste ju faktiskt gå att styra – typ genom att bara börja göra och sedan låta sdaker hända. innan en ens hunnit börja planera. Så tror jag att det är. Visst?

      Gilla

  4. ÄLSKAR verkligen när en bara har flow, så brukar jag ha ibland och bara gör istället för att tänka och fundera så mycket. Sådana dagar är guldkorn, även om de tyvärr inte kommer så ofta som en önskat. Den här helgen har jag umgåtts, det har varit så himla mysigt. Middag och drinkar ute igår, idag har jag gått långpromenad och sen födelsedagsfirat min kompis med tillhörande pussar från min systerson. Balsam för själen helt enkelt!

    Gilla

  5. LÅter som en härlig helg! Och verkar vara en bra grej du har på gång, ser fram emot att läsa mer om det coh dina kloka tankar. Jag har har ägnat hela helgen åt vila och återhämtning, framför allt mental. Kom hem från marocko i onsdags kväll och på tor-fredag var jag såå trött. Fast på ett härligt sätt alltså, men nu är jag laddad för en ny vecka (typ..) med vanliga rutiner. Även om jag gärna byter 2 grader och blåst mot marockos sol och värme. :)

    Gilla

  6. Den där chokladen ser ut som den perfekta avrundningen på en snäll helg! Precis som du, gillar jag kaffe och choklad och givetvis fairtrade – snäll choklad i dubbel bemärkelse. Själv ligger jag nerbäddad (i spanska sjukan?) så det bästa jag gjort för mig själv i helgen är nog just att ligga där jag ligger. Trevlig kväll!

    Gilla

Säg nåt!