Ryggsäcken som aldrig fick forma mitt liv (hittills)

   
 
Pigg och fräääääsch som min pappa brukar kvittra tidigt på morgonen när en annan bara vill dö. OBS har så vitt jag vet ingen koppling till personen i bakgrunden. Vi gick upp fyra i morse för att påbörja vår tågluff runt om Storbrittanien. Min kille tror att han är född i fel land, egentligen är han visst brittisk arbetargrabb. Nu får han blomma en dryg vecka.
Undrar om det här kan vara första eller möjligen andra gången som jag plockar fram backpackerryggan som jag köpte för snart tio år sedan. Nitton år, nyss flyttat hemifrån, blev dumpad och bestämde mig för att sticka till Bali helt ensam. Fick boka av biljetterna när jag hux flux kom in på journalistlinjen i Stockholm. Ibland undrar jag vad som hade hänt om jag verkligen hade åkt. Då hade inget i mitt liv varit som i dag i alla fall. Den där utbildningen har fört med sig nästan allt som är jag i dag. Bostadsort, vänner, pojkvän, jobb. Svindlande att tänka på.

Minns du något eget key moment, när du tog ett beslut som formade en stor del av livet?

Annons

20 reaktioner på ”Ryggsäcken som aldrig fick forma mitt liv (hittills)

 1. Nu gick det inte att kommentera på min första kommentar längre så jag får skriva en ny :) Jag har fått lägenhet i Gamla Studentstaden, en supermysig liten (med betoning på liten haha, att gå från 47 kvm till 21 är inte enkelt!) vindslägenhet med snedtak och världens mysigaste innergårdar. Min kompis som bott i Uppsala sen 2009 blev så avundsjuk på mig för hon har tydligen alltid velat bo där! Jag har bara hört bra saker om studentlivet, så jag är extremt laddad och jag tror också att jag har min roligaste tid framför mig. Så skönt att det äntligen blev av, heja mig liksom!

  Gilla

 2. Jag har tagit ett sådant beslut alldeles nyligen, och flyttar om en månad ner till Uppsala för att plugga. Jag tror inte riktigt att jag fattat än, men jag är helt övertygad om att det kommer bli sjukt bra!

  Gilla

   1. Jaaa, precis! Så skönt att komma in första antagningen och inte behöva vänta till andra, eller ännu värre; till uppropet och se om det fanns nån plats.. Nu har jag lägenhet och utbildning, toppenbra ju :)

    Gilla

 3. Ja att jag lovade mamma att stanna hemma efter jag varit i US ett år. Exakt ett år senare (på dagen) träffade jag min man. 23 år sedan i oktober ❤️

  Gilla

 4. Jag valde att behålla min bebis, 19 år var jag då. Det blev bra, fortfarande mycket nöjd med beslutet. Men jag fattar ju att livet kunde sett helt annorlunda ut. Antagligen hade jag inte kämpat lika hårt för utbildning /inkomst /villaidyll om jag inte fått den där lilla lilla ungen (som börjar högstadiet efter sommaren, harreguuuud)

  Gillad av 1 person

   1. Jag är också bekväm av mig (har en 17 år bekväm dotter med mig med) men hoppas att det blir bra ändå :) Det blir ett stopp i Wien ett par nätter först, sen Italien med en hyrbil i en vecka och till slut ett stop i Tyskland på vägen hem :)

    Gilla

 5. Tågluff låter jätteroligt, hoppas ni får det bra! Det skulle jag också vilja göra, det eller bila runt där. Och springa var jag än hamnar. För nio år sedan tog jag, på en utekväll, beslutet att flytta till Malmö. Två-tre veckor senare var jag här. Ibland undrar jag vad tusan jag hade gjort om jag inte tagit det beslutet. Nu känner jag mig rätt färdig med Malmö så när skolan är klar beger jag mig troligen bort härifrån.

  Gilla

   1. Åh, cykla runt låter härligt! Älskar att läsa om sånt, blir så inspirerad. Jag har ett år kvar i skolan och sedan får jag se vad som sker. Ska försöka att inte fastna här pga bekvämlighet.

    Gilla

Säg nåt!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s