När bekväma skor blir moderna har patriarkatet inte lång tid kvar

oddmolly scholl

Hej peeps, hoppas att ni har haft en bra söndag? Själv har jag gjort ett pitstop i Stockholm och gått runt och känt mig skör på stan. Har bara varit på landet i en vecka och ändå kände jag mig som porslinskatt cirka första timmen på NK (jo, jag kan gå på NK en hel dag). Tittar ni på mig så sprängs jag!

Fattar ni känslan? Kände mig lika malplacerad som om jag hade haft blåställ. Sedan lyfte jag humöret med bra shopping (mitt mål var att hitta en klänning till bästa Älskar, älskar intes bröllop och det tror jag eventuellt att jag gjorde) och livet gick vidare.

När jag kom hem greps jag av den bisarra känslan av att ha köpt ett par skor från Scholl och en bikini från Odd Molly. De två största tantmärken jag kan tänka mig. Det första för tanter som har accepterat att de är tanter och det andra för kvinnor som gör allt de kan (typ klär sig i galna mönster och tofsar och broderier och grejs) för att få fortsätta vara tjejer. Hell yes, that’s me!

Tänk att bekväma skor skulle bli trendigt förresten! Ur led är tiden. Ska det inte ens göra ont att gå längre?

Då står patriarkatet på ruinens brant, tro mig. Minns var du hörde det först.

Vad tycker du om Birkenstocktrenden som råder?

27 reaktioner på ”När bekväma skor blir moderna har patriarkatet inte lång tid kvar

 1. Hahah, fan vad jag älskar dig! :D Odd Molly-kofta har alla 20-something här numera. Förr var det bara min trendiga svenskalärare, men nu ska alla 16-22 ha en sån tydligen. Håller med Paula här och fattar inte hur de har råd? Men de kanske sparar länge, så som jag gjorde för att kunna köpa vita lacosteskor (???) när jag var 16, haha :D

  Gilla

  1. Jag såg faktiskt en mycket ung person som hade det i dag! Har aldrig sett det förut, troligen pga att jag aldrig har tittat… SÅ DYRT JU! Allt ser ut som nattlinnen alternativt morgonrockar dessutom.

   Gilla

 2. Här uppe bland isbjörnarna… eller ja, du fattar… är nästan varje tonårstjej(!!!) Odd Molly-skyltdocka! Otrooooligt inne! Hett stuff i second hand-sfären. För min del är det för romantiskt, men kan tycka det är snyggt i kombo med slitna jeans typ, så det inte blir för sockersött.
  Och dina rosa sandaler hade kunnat vara mina, sådär ser jag helst ut om fötterna @work :D

  Gilla

 3. Åh, Birkenstock ger verkligen nostalgikänsla! Länge sedan jag ägde ett par men gillar verkligen en sådan trend. 😊
  Bikinin var supersnygg, visste inte att Odd Molly hade något så snyggt. 😉

  Gilla

 4. Hehe skorna har jag, de är gamla som gatan och håller än!! ”Old Molly” märket har kvinnor i min ålder, säger jag till min dotter (17 år) som har flera koftor och blusar! Jag har inte ett enda plagg!! Din bikini var väldigt snygg!!

  Gilla

 5. Jag gillar bikinin, den var ju riktigt snygg. Vet inte om det säger något om mig som person ;-) Själv äger jag inget från Odd Molly, men på vårt jobb ses märket mer som något som ”alla” kvinnliga chefer bör ha något/några plagg av i sin garderob. Så uppfattningarna skiljer nog åt beroende på förutsättningar :-)

  Gilla

 6. Birkenstocktrend!? Hjälp! Fast jag äger ju faktiskt ett par. Köpte de 1992 när jag jobbade en sommar på ett korttidsboende. Både faktumet att det är 23 år sen och att jag fortfarande har skorna kvar…säger en hel del om hur gammal jag plötsligt känner mig 😉.

  Gillad av 1 person

 7. Haha, alltså du är ju för underbar! Läste rubriken och log stort! Har faktiskt lagt märket till att mycket av det som är trendigt på de stora kedjorna är väldigt bekväma kläder. Fladdriga shorts, tajts, lösa klänningar. Kanske överanalyserar men kan iaf läsa in lite feministisk analys i modet just nu. Yey! Patriarkatet you better watch out!

  Gilla

  1. Haha! Tror mer att det är en sån där kommer-växande-från-USA-grej. Får väl se om det verkligen slår här! Men noterade att de frontade alla skoaffärer i Stockholm igår. Ganska kul ändå!

   Gilla

Säg nåt!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s