Det här med att samla hela släkten…

Hej peeps!

Det är så roligt att vara tillbaka i nästan full kraft och att NI ÄR KVAR! Det är faktiskt fantastiskt. Att ni fortsätter läsa och kommentera trots att jag var segare än kola ett så himla långt tag.

I dag har jag lämnat det där riktigt underbara sommarstockholm, storstan när den är som mest magiskt tom och tyst – jag gillar verkligen det! Katten och mannen får vara hemma medan jag åker till Västkusten via Värmland för ett par dar. Vi ska samlas hela tjocka släkten i ett hus i Kungshamn. Nåt att både se fram emot och bäva inför – det tror jag att vi alla gör…

Astrid gav mig bästa tipset på insta, nämligen att föreslå att varje familj fixar mat etcetera en dag var så att det slipper bli kaoz. Det ska jag definitivt ta med mig till senare år. Det är ju ett jädra härke det där med vem som äter vad och varför. Ett härke som nog oftast hamnar på morfarmors (aka min sweet mors) späda axlar, vilket är helt pucko. Lite sent påtänkt att försöka införa nya regler nu tror jag dock… :)   

Har ni förresten sett att Coop ska börja sälja ”fula” frukter och grönsaker till nedsatt pris? Applåd! Bra för både miljö och folkhälsa. Alla ska ha råd att äta bra! 

Hur undviker du kaoz (inombords inte minst…) när du samlas med tjocka släkten eller annat löst fôlk i större grupp?

Mvh,

Rufs-tufs

  

8 reaktioner på ”Det här med att samla hela släkten…

 1. Hej. Tipset om att varje ”delfamilj” står för middagen varje kväll är något jag kan rekommendera. Svärmor/farmor har storslaget bjudit på fjällenresa vid två tillfällen och då har vi i förväg kommit överens om att varje barnfamilj ska stå för kvällsmaten till allihopa. Det delar på kostnaden och framför allt stöket. Tänk dig annars 17 personer som ska samsas i ett pyttekök. Det är också skönt att veta att man ”jobbar” en kväll och kan koppla av bättre de andra, även om vi hjälper till när det behövs. Vi har också totalt 3 personer med olika allergier att ta hänsyn till, men det funkar bra tack vare planeringen.
  Hoppas din släktträff blir bra med mycket solsken och glada minnen.

  Gilla

 2. Har en liten släkt, så stora släktpartaj är inte ett problem för mig. Men, liten släkt innebär inte problemfritt … Jag biter ihop, ser till att inte komma dit först och åka sist, väljer ibland alternativt boende (”vi kan bo på hotell, det blir mysigt för barnen och så kan familjen XX få sova i stora sovrummet i år”). Jag har dessutom en sms-vän att sms när det blir totalt kaos inom bords! Ösa ur sig till nån en stund, sen känns det bättre :-)

  Gilla

  1. Så skönt att höra att det inte är så enkelt för alla jämt! Jag känner mig ofta som en udda fågel eftersom jag är ensam om att inte ha egna barn. Dvs jag skriker och tjatar och bråkar i betydligt lägre grad – och är väldigt ovan vid att omgivningen gör det ;-)

   Gilla

   1. Ja du, jag har barn – men är ändå inte van vid skrik och tjat, eller att barnens vilja och behov ska gå före alla andras (eller ja, VISSA barns vilja och behov …). Såklart måste vissa saker anpassas efter barnen och t ex sovtider, men nån måtta får det ju vara. Men även där resonerar folk olika – jag åt t ex gärna mat när barnen sov när de var små, då det var en chans att få äta och prata ostört. Andra vill att alla ska vara med på måltiden, för att visa barnen att det är en trevlig, sociala sammankomst. Hur trevligt det nu ska vara med barn som är trötta, överhungriga, har sprall i benen och föräldrar som matar, hjälper, gnäller, tjatar. Så var det sagt. Dagens gnäll! :-)

    Gilla

 3. Ja du, släkten är värst, sägs det och det är sant!! Det bästa är att umgås så lite som möjligt med dem :))
  Du har en jättehärlig blogg som jag dras till!! Kram

  Gilla

 4. Haha, åh jag har ca världens minsta släkt så där har jag inte det problemet. Annars i häng i grupp måste jag pausa då och då, ibland bara någon minut och ibland lite längre. Blir helt utmattad annars.

  Gilla

 5. Klart en är kvar! :-) Du vet väl att du har ett så spännande, roligt, välformulerat, härligt sätt att skriva så att en rusar hit så fort en ser att du uppdaterat, för att se vad för intressant du har på hjärtat nu? <3

  Gillad av 1 person

Säg nåt!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s