Typisk turist

        

Här kommer en hälsning från Barcelona i Instagramformat! Det första som hände när vi gick ut från hotellet var att vi hittade smoothies för en euro. Kommer bli stammis på det stället!

Det här är första gången jag är i Barcelona. När vi skulle boka sa alla åt oss att hålla oss borta från Ramblas, men vi gjorde tvärtom och bokade hotell mitt på. ”Det är som Drottninggatan!” sa alla och då tänkte jag att ja, när jag kommer till en ny stad för första gången är det inte så dumt att börja vid Drottninggatan eller Stureplan. Eller Carnaby street och Marais. För det mesta ligger ju inom gångavstånd därifrån. Sorry Hornstull, men ert område är mest intressant för er, inte för en förstagångsturist. Sen vill jag förstås hitta Barcelonas mer genuina områden efter hand också – men jag börjar så gärna med fulturismen.

Hur resonerar du?

Annonser

11 reaktioner på ”Typisk turist

 1. Jag har varit i Barcelona 2 gånger och självklart vill man bo nära där det händer saker. Vi har dock inte bott mitt på Ramblas men ett stenkast därifrån.
  Älskar också det gothiska området och såklart allt det coola från Gaudi som finns runt omkring. Hoppas även att ni tar eller har tagit er till den vackra parken med design från honom.
  Varm kram i allt som du går igenom just nu.
  / Madelaine

  Gilla

   1. Vi var där igår, men shoppade inget. Då vi var på väg mot middagen, men idag ska det handlas där =) Fanns ju enormt många härligheter.

    Gilla

 2. Jag älskar Barcelona, jag tror jag måste unna mig en resa dit snart igen, trots föräldraledighetsdålig ekonomi. Jag tipsar om Poble Sec och Raval, särskilt Raval känns inte så himla turistigt. El Born är också mysigt.

  Gilla

 3. Jag är nog lite blandad tror jag. Bor gärna inte upp i det mest turistiga men besöker det allra troligast, iaf vid första besöket för att ”beta av”. En kompis till mig bodde i Barcelona för några år sedan så de gånger jag var dit bodde vi hos honom, vilket var helt perfekt. Rena lyxen då en kom upp i lokalborna än mer.

  Gotiska kvarteren i Barcelona gillade jag massor!

  Gilla

Säg nåt!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s