Äntligen 60 kilo knäböj! Och så saknar jag er förstås

Skärmavbild 2015-04-13 kl. 19.48.59Instagram är jag mer aktiv än här just nu, hälsa gärna på mig där! Jag heter @iminatraningstajts.

Oj vad jag saknar att skriva här, inser jag! Efter att ha trappat upp träningen lite och börjat göra galna bliss-grejer som att börja… läsa… böcker… igen… har liksom tiden gått och gått och datorn har legat och skräpat i ett hörn. Det är ganska skönt, men jag saknar det skrivna ordet. Och er. Verkligen väldigt mycket er. Så hej hej! Jag tänker nästan alltid på grejer att säga till er förresten, lite som att vi har en dialog i mitt huvud. Men det kan ju inte ni veta om.

I dag lade jag äntligen på de där tjugokilosskivorna på stången och knäböjde 5*5. Eller, ärligt talat, de böjen skulle aldrig ha blivit godkända av någon domare, för jag går inte hela vägen ner. 60 kilo är mitt pb sedan tidigare – på onsdag spränger jag det!

Jag gör aldrig det på tyngsta vikten nu under Stronglifts, för jag är lite feg som ni vet. Gången efter går det dock bra! Det vill säga, jag fuskar på 60 kilo i dag, nästa gång gör jag dem strikt under uppvärmningen – men fuskar på 62,5 istället. Gången därefter gör jag 62,5 strikt men fuskar på 65. Det har blivit ett smart sätt att lura mig själv att vänja huvudet vid vikten av bara farten. Tar jag 60 kilo i dag känns ju det lätt nästa gång – för då vet jag att det gick bra i dag.

Nu är jag ganska sugen på att börja öka varannan gång istället och göra varje vikt två gånger. Och kanske rent av backa lite och nöta! För att det känns bra i magen, få kontroll. Vad tycker ni? Å andra sidan vore det kul att komma upp till 65 den här veckan, för sedan har jag planerat en vilovecka från gymmet faktiskt. Inget gör en så stark som lite planerad vila. Obs, att vara sjuk gills inte! Det sker oplanerat. Kroppen byggs självklart inte heller upp på samma sätt när en är sjuk.

Nu ska jag snart sticka ner på stan och möta min mamma för en sen middag. Men använd gärna kommentarsfältet för att berätta hur du skulle ha gjort! Fortsatt att öka tills det tar stopp, eller gnugga höga men utan problem hanterbara vikter ett tag?

Kram på er!

12 reaktioner på ”Äntligen 60 kilo knäböj! Och så saknar jag er förstås

 1. Jag brukar lura mig som du ungefär, men fick mig en tankeställare på en workshop i helgen. Varför jagar jag tyngre och tyngre hela tiden och varför så bråttom? Det kan finnas en tillfredsställelse i att jaga en benböj med perfekt teknik på lägre vikt också. Och 60 kg är grymt! Den är mitt hjärnspöke.

  Gilla

 2. Jag höjde på böj första gången igår. Första repset fick killen komma o lyfta av. Sen tog jag bälte på och böjde utan problem. Sen körde jag två set till utan bälte flr att jag visste att jag kunde. Bältet blir en säkerhetslina för mig! Och bälte är jättebra såklart men det är sån tillfredsställelse i att ra av det och irka ändå. Att känna att vafanm benen irkar ju det här!

  Jag gillar också tanken på att plana ut det lite, inte nödvändigtvis alltid öka utan känna efter. Jag kör ju ss, och hade inte en tanke på att höja i press och frivändningar igår dftersom det är övningar jag är väldigt ovan med, så då nöter jag på någea veckor pä samma vikt tror jag bestämt!

  Gilla

 3. Marklyft är ju min skrämselövning, och när jag känner att det mentala tar stopp backar jag i vikt och fokuserar sjukt mycket på tekniken så jag liksom känner att jag äger övningen igen. Då brukar det gå bra när jag kommer upp i vikt igen. Sedan kommer det en ny skrämselvikt och det börjar om. Och om igen. Och igen. Men jag klättrar uppåt.

  Gilla

 4. Yay hon bloggar! Och hon benböjer! Ypperligt smart sätt att ta sig uppåt i vikter tycker jag, att manipulera sig själv kan ju vara det bästa. Eftersom… ingen annan kommer till skada liksom. heja dig!

  Gilla

 5. När du är och nosar på PB tycker jag du ska köra på den här veckan och sen gå tillbaks lite och nöta. Så hade jag gjort i alla fall (60 kg är grymt bra i böj förresten!).

  Vi gillar förresten också att se dig på bloggen också även om din insta också är härlig. :-)

  Gilla

 6. Kul att du är tillbaka! :) Även om insta också är kul så är det något speciellt med dina bloggtexter, alltid lika underbara!

  Gilla

  1. Ja jag tycker att det är en bra metod faktiskt! Vad helst som funkar, tycker jag just nu. Fast jag tänker hela tiden att det ska komma fram nån knäböjspolis och upplysa mig om att jag gör feeel, hahahaha!

   Gilla

Säg nåt!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s