Chin up, my dear!

chins
I söndags fick jag följa med min kille till hans gym för att visa honom ytterligare några övningar att plocka in i sitt vårprogram. Han kallar det sin Death, som en Magnusifierad (och lusitfierad förstås, han är ju inte precis något fan av träningsvärlden min man :)) form av deff.

Någon deff är det dock inte egentligen, tränings- och matprogrammet som jag har satt ihop åt honom syftar till att bygga mer muskler i första hand. På köpet kommer han att höja sin förbränning och på sikt bli av med det pyttelilla fett han har och är trött på.

Hans spontana reaktion på det jag satt samman var dock bah, för lite träning och för mycket mat! Istället för att träna nästan varje dag och hålla nere maten som han är van ska han nu träna hårdare men färre pass, få in mer uppbyggande vila och mat. Sannerligen inte ovanligt mycket mat, men mer än när han väljer själv. Vi ska skaka om hans system och verkligen peppa det att våga bygga på sig styrka. För som ni nog redan vet finns det inget som hämmar tillväxten som att vila för lite eller äta för klent.

Han har köpt hem en chinsstång och satt upp i dörren till vårt kontor. På gymmet visade jag honom hur han kan använda gummiband för att öva upp styrkan att klara chins. Nu får vi nog ta och köpa ett sådant också!

Chins och pullups är riktigt grymma övningar för hela överkroppen som jag verkligen rekommenderar. Ta hjälp och se till att du använder rätt teknik bara! Börja med gummiband eller excentriska (hoppa upp och sänk dig långsamt ned) och se fram emot att bli grymt stark.

Tränar du chins eller pullups?

Annonser

21 reaktioner på ”Chin up, my dear!

 1. Har faktist varit sugen en längre tid att köpa en egen stång, är sjukt svag i denna övning och måste ha mkt hjälpvikt när jag kör i maskinen på gymmet. Kanske ska köpa en hem så man kan göra lite när som helst. Är dock livrädd att stången ska falla ner fr dörröppningen och jag dunsa i golvet.

  Gilla

 2. Ja! Chins ingår i mitt rehabprogram och jag tycker att det är väldigt roligt, och väldigt jobbigt. Jag kör med gummiband än så länge men känner ju att jag blir lite starkare. Min sjukgymnast tipsade mig om att tänka att jag skulle böja ihop stången framåt och då fick jag en bra spänning i axel och skulderblad och det blev en annan känsla i övningen.

  Gilla

 3. Jag försöker få min sambo att äta mer. Jag äter mer än honom o det känns inte rätt. :P Synd mina muskler inte vill växa av det men det är väl en annan historia.

  Kanske hans mukkler också skulle chockas lite o växa. Han har ett aktivt arbete med mycket träning plus att han kör efter sitt eget fasta schema.
  Han skulle kunna få otrolig utveckling med mer mat, tror jag.

  Gilla

 4. Jag vill också ha en chins-stång. Men min man säger att jag ändå inte skulle använda den. Och det är med all sannolikhet en väldigt riktig analys. Men ändå. jag vill ha. Jag vill bli stark. Jag vill kunna göra chins. Snälla övertala honom någon!

  Gilla

 5. Jag bara började en dag, med pullups och chins. Min fd Mr körde ju så ja, vem var jag att fjompa liksom… ;) från att aldrig ens ha provat började jag varje ryggpass m 4×8 chins och direkt efter det 4×8 pullups. Givetvis orkade jag inte en enda i början, utan Mr höll händerna under mina smalben och bara att veta det gör ju att man jävlarimig ska klara skiten själv! Haha.
  Hur som helst. Bara man GÖR dem, fortsätter nöta, så går det rätt snabbt att bli starkare. Under min starkaste period gjorde jag 15-ish själv, och kunde faktiskt hänga på mig 15 kilo och köra 1-2 rep.. sen la jag om täningen för att bygga lite volym = ökad vikt = väääldigt mycket jobbigare med allt sådant här. Men kör med nya schemat chins 2 ggr i veckan så de blir iaf av.
  Poängen med min roman: jag ÄLSKAR chins (och dips och allt annat som handlar om att hantera kroppen ”som den är”, liksom) och lite pepp och push till alla som drar sig för att göra dem då de ju ÄR rätt pissiga i början – FORTSÄTT för man blir snabbt starkare! Precis lika snabbt som man blir svagare när man slarvar, haha, det är ju färskvara det där.. ;)

  Gilla

 6. Jag tränar det inte alls, men är sugen. Dock tror jag att jag måste träna lite till för att ens orka även med assistans. Så det kommer nog framöver!

  Gilla

 7. Vi har satt upp en stång i dörröppninge till gymmet hemma och där gör jag några halvhjärtade försök. Har gått från 0 till att kunna göra två riktiga chins så det händer något i alla fall. :-) Sen har jag ännu inte lärt mig vad som är en chin och en pull-up eftersom ALLA säger olika. För mig är chins med hanflatorna mot mig och pull-ups med handflatorna från mig.

  Gilla

  1. Vad bra du är, hurra! För mig är det tvärtom, det du säger är typiskt CrossFit tror jag! Tror jag alltså. För min är chins alltså handflatorna bortvända, den tyngre varianten. Jag kan noll sådana!

   Gilla

   1. Chins är med handflatorna bortåt och pullups med handflatorna mot dig även i min värld ( tränar crossfit). Inte min favoritövning direkt. Alla andra övningar blir jag starkare och bättre på, men chins – händer ingenting. Efter sju års (?) crossfitträning har jag som bäst lyckats göra EN chin. Med kipping.

    Gilla

   2. Excentriska, med gummiband, med någon som håller i mina smalben – you name it. Har garanterat gjort tusentals genom åren.

    Gilla

   3. Ja chins är de jobbiga jävlarna. Pullups är de smalare (man kan ju hålla lite olika där, handflatorna helt mot sig eller mer ”rakt” liksom). Skillnaden ”i min värld” är inte så mycket hur jag håller händerna alltså utan hur lågt ifrån kroppen de är dvs ju längre ifrån desto jobbigare (eh, obviously). Provade härom veckan att göra en så kallad ”maxad chin” vilket innebär att hålla så långt ut man når (annars tänker jag att det ska vara 90 grader i armbågsleden när överarmarna är parallella med golvet) och ja, vill man ta det steget längre kan jag ju säga att det var typ hell.

    Gilla

Säg nåt!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s