AB-roller

ab-roller
Nån som har sett en sådan här de senaste tjugo åren? Apropå att några av er undrade vilken sten jag legat under som inte upptäckt ekokeso förrän nu, hahaha! 

Jag vet att mina föräldrar en gång beställde en ab-roller från typ tv-shop. Sedan dess har de inte setts till i mitt liv. Förrän nu. När min karl har köpt en till sig själv i alla hjärtans dag-present. 

Vi är livrädda för den. Att försöka rulla ut – med rak rygg, magen under kontroll och raka armar – har visat sig vara totalt brutalt. Eller så består våra magar som misstänkt bara av stora tomma hål. 

Nån som använder den magiska reliken? Och kan gå i god för att den ger någonting? Så jobbigt som det är för magen, ryggen, ja banne mig hela kroppen så misstänker jag att det är bra. I slutändan. 

Hjälp.

Annonser

18 reaktioner på ”AB-roller

 1. Jag har sett att det finns såna där på gymmet nu också! Själv törs jag inte använda mig av en efter att ha gjort en redig vurpa på det glada 80-talet. Å ja, naturligtvis så for ”rullen” iväg och jag landade med ansiktet före i golvet.
  Aj!

  Gilla

 2. Jag hade en för en herrans massa år sen. När jag var 20 kanske? På den tiden när jag hatade min mage över allt annat och trodde att sit ups och abroller skulle fixa biffen. Tur att jag har blivit smartare med åren, både när det gäller kroppsuppfattning och ”punktträning” :)

  Gilla

 3. Hatkärlek är ordet! Vansinnigt jobbigt, men så värt.

  Rolig anekdot (tycker i alla fall jag): min sambo har under hela tiden som vi känt varandra sagt att han inte klarar att göra en endaste liten rep med abrollern. Jag har tänkt att det är väldigt märkligt eftersom han är så himla stark i övrigt.

  För att peppa honom att öva så köpte jag en abroller till honom i present. När vi i samband med det pratar lite mer om övningen som sådan så visar det sig att min käre sambo trott att man ska stå på tå när man använder sin abroller.

  Plötsligt förstod jag varför han inte kunnat göra en enda rep… :)

  Gilla

 4. Jag har en och jag hatar den. Istället gör jag den övningen på pilatesboll eller i en TRX / Red cord, då slipper man vara rädd för att aldrig se sin näsa i samma form igen.

  Gilla

 5. Älskar abroller! Nu ”fegar” jag visserligen eftersom jag inte är riktigt så stark ännu som en perfekt utförd ab-roll kräver och kör alltså inte till helt utsträckt läge (om det säger dig någonting), men SÅ underbart för att lära sig få bra kontakt med magen! (men tänker på TV-shop varje gång jag använder en…)

  Gilla

 6. Jag känner en kille som använder sån. Har sett honom göra det. Med raka rakar och hela baletten. Han är vältränad och stark som satan så den ger säkert något. För mig är den däremot en nära-döden-upplevelse. ;)

  Gilla

 7. På mitt gym är dedär nog i flitig användning, fast inte av mig ;) Har själv en sån som hjälper till lite på tillbakavägen, köpte den på ÖoB för kanske 10 år sen (29 kr!), men den har inte använts sådär jättemycket…

  Liked by 1 person

 8. Jag har haft en sån variant som hjälpte till lite på tillbakavägen. Antagligen skapad för att soffpotatisar inte skulle smällabnäsan i golvet. Och ja jag tror säkert den gör dig starkare precis som valslides, eller att rulla in en pilatesboll under dig i planka. Same same but different.

  Gilla

Säg nåt!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s