Debut på längdskidorna!

ursvik-motionsgard

Åh hej vad det känns fint att ha gjort skiddebut som vuxen! I morse lade jag på mitt livs första valla och sen tog jag bussen till Ursvik. Det var ganska svårt att skida får jag säga, inte minst som det fastnade en massa hård snö under ena skidan. Jag får nog plugga lite extra när det gäller valla!

Den där snön fick jag till sist stanna och jobba bort med staven, för jag kom just ingenstans. Den stoppade hela tiden upp mig så att jag trodde att jag skulle stupa rakt över skidorna. Hade varit en just snygg debut. Efter att ha knäppt av skidorna och ilsket lyckats göra dem något så när rena (gissa om jag bara önskade att det skulle stanna nån gullig entusiast och ge råd här! Men det gjorde det inte. Och jag ville inte stoppa nån heller) gick det faktiskt fint* en stund. Tills jag blev så trött i rumpan och ryggen och armarna och allt och var tvungen att åka hem och sova och äta väldigt mycket mat. Herre gud så trött jag blev!

*Fint och fint, jag har absolut ingen teknik och är jäääätterädd för typ allt, men kom långsamt framåt. Det känns som att det kommer sen, det där andra. Jag börjar med att ha tålamod tror jag.

Har du gjort nån kul aktivitet i dag?

ursvik-skidspar

Annonser

13 reaktioner på ”Debut på längdskidorna!

 1. Samma som du här också. Köpte skidor för två år sedan efter att inte ha åkt (läs kasat runt i spåret och druckit varm saft) sedan jag var barn. Idag är jag nöjd över min första runda i modern tid utan att vurpa. Det går framåt!

  Liked by 1 person

 2. Samma som du. Fem härliga kilometer i vacker skog i solljus. Gör om det i morgon igen :)
  Har satt ett inofficiellt mål att åka 10 mil i vinter så det är bara att köra på och även njuta av det. Idag var det verkligen inte svårt att njuta!
  Snart gör vi om vardagsrummetvtill gym, jag coachar maken i ett kettlebellpass och ser till att träna nin teknikträning samtidigt. Fin lördagskväll det :)

  Gilla

 3. Haha, det låter PRECIS som om du beskrev min premiärtur som vuxen…och de följande två jag gjorde nu i veckan :P Inget glid, inget fäste (ändå lämnade jag faktiskt in skidornap å Idre Fjäll och fick hjälp) och SATAN vad armarna tog slut! Det började med en uppförsbacke och jag hade minst 160 i puls och ttvå överkokta sparrisar till armar när jag kom upp. Typ. Men det känns som det kan bli en härlig vuxenromans ändå, bara en får lite kläm på tekniken. Och musklerna.
  Men du – heja oss som körde på!!

  Gilla

 4. Åh, hoppas du inte tappade sugen! Längdskidåkning är svårt, det är mycket teknik så det kan ta ett tag att lära in och det är okej! När tekniken sitter så är det bland det bästa som finns. Enligt mig då. Jag kan anses partisk i frågan. Själv har jag pluggat, inte superskoj men imorgon ska jag vara ledig!

  Gilla

Säg nåt!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s