Ring en kvinna du blir smart av och ses över härlig mat

koffi
karlberg

Trots att jag knappt har gjort ett skrutt av det jag föresatt mig var det här verkligen en återhämtande helg med klass. Den har innehållit allt ifrån tennis och solsken till rörelsetester på en grymt komplett tjej (vad inspirerande det är att träffa på kroppar – eum, jag menar kvinnor – som är starka, rörlig och uthålliga, allt i ett! Kudos till oss).

Helgen resulterar också i ett tips till er: skit i kalendern och planer, ring en kvinna som du blir glad och smart av att umgås med och ses över härlig mat. I mitt fall förgylldes söndagen av Maria samt vegoburgare med grönkålschips på Koffie följt av chokladsemla från Xoko. Och vet du, den fick mig att omvärdera – jag är helt klart en chokladsemletjej! Gå dit, ät den!

Till sist knöt jag ihop helgsäcken genom årets första löptur, fem kilometer genom vinterstockholm. Varför springer jag inte mer?

Jo:

Har insett att jag blir stressad av att ha för många träningsformer på gång. Lyckas inte riktigt kombinera löpning, yoga och lyfta vikter för jag vill så gärna göra allt fullt ut. Fyra av varje, liksom. Får jag bara in ett löppass i veckan är risken större att det inte blir något alls. För ett är ändå så nära noll. Så, de senaste månaderna har summan landat på noll. Och det är rätt synd, eftersom löpning ger mig frisk luft och en alldeles underbar trött- och mörhet som jag inte får någon annanstans. Vet redan att jag kommer att sova som ett barn i natt.

Varför är det så svårt att vara mellanmjölk och göra saker lite grann hellre än inte alls..? Varför är det så svårt att bara göra istället för att fundera på allt?

Ja, det kan ju jag fundera på.

Så länge skulle det vara så himla roligt om du berättade om det bästa (eller sämsta!) med din helg? Ut med det bara!

21 reaktioner på ”Ring en kvinna du blir smart av och ses över härlig mat

 1. Tack tack tack för vår dejt i söndags. Jag tycker att DU är inspirerande, och nu fick jag en extra knuff att jobba vidare med höfter och den där baksidan :)

  Glöm inte att höra av dig om du bestämmer dig för att klassikern är värt det, jag bjuder gärna på alla tips och idéer jag har

  Gilla

 2. Det bästa med helgen var att träffa en vän jag inte träffat på länge, tränat, nött teknik, ätit god mat och haft kul. Feel good-helg de lux! Sov inte som nåt barn dock, så förutom att kroppen är slut så är även hjärnan det. Men, måndag är vilodag – och just idag kan INGET få mig att ändra mig!

  Gilla

 3. Varför kan man inte få vara elitidrottare på motionärnivå? Leva som en elitidrottare och prestera som en motionär.. DÅ hade man hunnit, kanske. Vem payar min lön? :D :D :D haha!

  Gilla

 4. Ja, så är det för mig med yogan! Jag vill så gärna (men uppenbarligen inte tillräckligt..), men när det blir för sällan säger huvudet att äh, då kan det lika gärna få rinna ut i sanden. Dumt.
  Men, det bästa med helgen: lång, fransk frukost med fina vänner + middagsdate med kärleken och stor entrecote (två kärlekar alltså). Sämsta: Att klippa bort 2 cm hår för alldeles för många (!!) hundralappar. Pga slitet. Fast en inte ens vill ha kortare hår!

  Gilla

 5. Alltså, jag är en sån där som tränar det jag känner för för stunden (även om jag eftersträvar någon typ av helhet gällande kondition/styrka/rörlighet), med resultatet att det kan bli hur blandat som helst. Eller inte, i perioder. För mig som bara tränar för det där diffusa målet att må bra så funkar det fint, men ofta när någon frågar något mer ingående så kan det kännas som ett ”misslyckande” att inte satsa, prioritera, utvecklas på något särskilt. Att inte hitta en mer specifik träningsidentitet. Kanske är det det som skaver, att det strider mot en norm som innebär att träna fokuserat och bli jättebra på just det?
  Sämst i helgen för övrigt: magsjuka i familjen. Bäst i helgen: att det nog är nyttigt att pausa ibland och inse att inställda planer inte är bara dåligt.

  Gilla

 6. Det ÄR knepigt att få pusslat ihop sitt rörliga liv. Vill ju så mycket! Ändå, huvudsaken glädjen och lusten får vara med. Och så tänker jag att det rentav är bra med lite längt melln varven – springlängt och lyfta skivstång-längt :) Det håller motivationen vid liv!

  Gilla

 7. Man har liksom inte tid med alla träningsformer man vill pyssla med. Jag vill klämma in mer löpning, men då vet jag ju att jag får stå över annat. Att man måste prioritera, lite trist ändå. Finns för få dagar på veckan, helt enkelt!

  Gilla

 8. Chokladsemla? Berätta mer! Jag är annars ingen fan av semlor. Jag gillar inte mandelmassa, och ja det går ibland att få lite mandelmassa utrört i grädden istället eller enbart grädde men jag är inte superförtjust i grädde heller. Så ehh ja, bullen då. Och den är god tycker jag.

  Gilla

Säg nåt!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s