33 extremt viktiga frågor du inte visste att du hade ställt

DSC_0050

Min vik

Jag ääälskar listor och hakar självklart med på 100-listan som florerar. Gör dock som Johanna och delar upp den lite… ni ska ju orka läsa också.

1. Hur gammal är du om fem år?
Nästan exakt trettitre å ett halvt! Vänligen fira min halvårsdag den 27/11, tack.

2. Vem tillbringade du minst två timmar med i dag?
Tillbringade och tillbringade, jag sov med min katt och karl, den förra fortsatte sova och den senare gick till jobbet innan vi direkt hann tillbringa oss.

3. Hur lång är du?
166 cm enligt passet. Kortast i släkten säger mamma. Följt av ett nöjt HA-HA-HA! Ni hör det i era huvuden va..?

4. Vilken är den senaste filmen du sett?
Roy Anderssons En duva satt på en gren och funderade på tillvaron. På bio. Den var precis som du tror. Tror jag.

5. Vem ringde du senast?
Mina föräldrar igår kväll. Mamma försöker samordna ett besök hit, men det är svårt för pappa att lämna Grums: pannan kan gå sönder, det kan bli inbrott, blomvattnaren kanske överdimensionerar vätskan så att pelargonerna dör osv. Det verkar jobbigt att bli äldre.

6. Vem ringde dig senast?
Mamma. Som kände att hon inte riktigt hann berätta färdigt om sin gymdebut förra veckan. Jag sa att jag inte skulle lägga mig i hennes träningsprogram – men exploderade efter cirka tjugo sekunder när hon berättade att de bara fått testa maskiner…

7. Hur löd det senaste sms:et du fick? .
”Ytterligare en ring på vattnet! Vi måste smida nu medan krislådan kokar.” Och så en länk till Expressen, som skriver om ett blogginlägg jag skrev på jobbet i förra veckan. Som det blev ett himla hallå om.

8. Föredrar du att ringa eller skicka sms?
Beror helt på vad det gäller. Sms är alltid smidigt och i jobbsammang ser jag alltid till screena babbliga människor för att sedan mejla/sms:a. Telefonsamtal tar generellt för lång tid ställt mot outputten. Älskar dock att ringa min kille och fråga vad han gör, hur han mår och vad han tänker på. Han får stresseksem varje gång.

9. Är dina föräldrar gifta eller skilda?
Gifta för andra gången. Med varann, alltså. Andra gången med varann.

10. När såg du senast din mamma?
När hon fyllde 60 i slutet av oktober. Jag saknar alltid min mamma. Men vet också alltid precis vad hon skulle säga om allt, så vi pratar mycket utan att hon vet om det. Ja, vi pratar mycket så att hon vet om det också! På telefon och facetime.

11. Vilken ögonfärg har du?
Blå. Och enligt närstående svarta ibland…

12. När vaknade du i dag?
Kvart i åtta så där. Skulle gärna sovit längre en söndag. Till vardags går jag oftast upp sex för att träna innan jag glider in på jobbet strax före nio. Fattar inte hur folk gör för att vara på jobbet tidigare än så?! Obs, har bara tjugo minuters promenad till jobbet, hehe…

13. Vilken är din favoritjulsång?
Fairtytale of New York som vi alltid lyssnade på hemma när jag var liten. Vi är en stökig och rolig familj som ofta får lust att slänga ut varandra genom fönstret (bildligt! Gubevars), den passade bra…

 14. Vilken är din favoritplats?
Hemma, min vik, gymmet, skogen, den mest centrala på jobbet så att jag inte riskerar att missa något intressant…

15. Vilken plats föredrar du minst?
Skolan trivdes jag aldrig i. Alla passar inte i skolan, men det tog mig tills nyligen att förstå. Jag hade toppbetyg och stipendium och allt men våndades inför varje dag mellan typ ettan och femman och åttan och tvåan. Tack vare att jag är sladdis kunde jag redan läsa och skriva när jag började ettan och lärarna ville att jag skulle hoppa över två klasser. Det ville inte mina föräldrar, de var rädda att jag skulle hamna efter socialt. Men ni som har barn – det motsatta är inte roligare!

Lärarna kunde aldrig ge mig något att bita i. Det pratades inte så mycket om deras tidsbrist som i dag, men nu förstår jag att det var svårt för dem att avsätta tid för att anpassa plugget efter oss som individer. Jag seglade igenom de första sex-sju åren och blev rätt lat. Tyckte om att diskutera, var en stark och fritt tänkande person och lärarna klarade inte av det. Mina föräldrar fick alltid höra att jag ifrågasatte de vuxna och ja, det gjorde jag och det gör mig stolt att tänka på! Jag uppfostrades att våga fråga och tänka själv. Tack mamma!

Min uppfattning är att det tyvärr har varit alldeles för lätt att bli lärare och många som är det verkar ha blivit det av ren håglöshet, för att de inte visste vad annars de skulle bli. Och lärarlinjens låga status har gjort att vem som helst med låga betyg har kunnat komma in. Det är fördjävligt tycker jag. Vi måste inse hur viktigt läraryrket är! Och hur olika kidsen är. Höj statusen, lönerna och intagningskraven för lärarna! Gör klasserna mindre och se till varje elevs behov.

16. Var tror du att du befinner dig om tio år?
Sånt hänt tänker jag aldrig på, jag har ingen aning, låt livet hända bara säger jag!

17. Vad skrämde dig om natten som barn?
När jag var yngre drömde jag ofta om att min pappa dog. Det var fruktansvärt. Vi var jättemycket osams, tror att det berodde på det. Inte att jag ville att han skulle dö alltså… utan att jag var så fruktansvärt rädd att vi aldrig skulle hinna bli sams igen. Det gick över när han blev äldre och mognare och slutade tjafsa så mycket ;=))))

18. Vad fick dig verkligen att skratta senast?
Mig själv och mina egna skämt antagligen. Ledsen, jag är osympatisk, men jag är faktiskt sjukt kul… Jag gapflabbar cirka hundra gånger om dan.

19. Hur stor är din säng?
Min är väl 90, men ihop med karlns – 180. De står i varsitt rum. Skoja…

20. Har du stationär eller bärbar dator?
Bärbar. Använder min padda typ jämt.

21. Sover du med eller utan kläder på dig?
Utan.

22. Hur många kuddar har du i sängen?
Två på min sida. Är otroligt oengagerad i detta… måste jag säga.

23. Hur många landskap har du bott i? 
Fyra. Värmland, Dalarna, Uppland, Sörmland. Vi som jobbar på myndighet tänker endast i LÄN. Landskap har cirka noll betydelse. Egentligen.

24. Vilka städer har du bott i?
Falun, Stockholm, Karlstad, Stockholm igen i den ordningen. Men längst av allt har jag bott i Grums. Som är en ort. En bruksort. Eller som min pappa säger: ett paradis.

25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota? 
Barfota helt klart. Och när det är olämpligt (jätteofta! Har jag märkt): skor med trevlig klack. Så att benhinnorna får så där riktigt svettiga inflammationer. Det är grejer det.

26. Är du social? 
Ja, verkligen – när jag vill! Kan också vara rätt ointresserad, men det beror mer på humör i övrigt. Hello humörmänniska. Älskar att babbla och bubbla och träffa nya, konstiga människor.

27. Vilken är din favoritglass?
Jag älskar glass. Min kille odlar myten om att jag kan äta ett helt Bigpack. Och det kan jag säkert, men just Bigpack är ju tyvärr inte gott. Just nu: Mormor Magdas kaffeglass. Så. God.

28. Vilken är din favoritefterrätt? 
Typ vad som helst med maräng, nötter, grädde och kolasås. Ja, jag menar verkligen och.

29. Tycker du om kinamat? 
Inte den svenska så värst. Har aldrig varit i real deal Kina tyvärr.

30. Tycker du om kaffe?
Jag älskar alltså kaffe. Särskilt med (jätte-) varm, skummad mjölk.

31. Vad dricker du till frukost? 
Vatten och ovan.

32. Sover du på någon särskild sida? 
Har tyvärr ingen statistik gällande detta.

33. Kan du spela poker?
Alltså jag kan nåt slags pokerspel. Grejer jag inte är bra på: själva spelet. Att förlora. Att vinna. På det hela taget är jag ingen vidare person på spel. Blir så odräglig jämt.

Snälla Paula – svara du också om du ids!

Annonser

11 reaktioner på ”33 extremt viktiga frågor du inte visste att du hade ställt

 1. Kul lista och roliga svar, love it! skrattade högt för mig själv när jag läste det om ögonfärg. Har också blå men tydligen svarta ibland också, speciellt med mina föräldrar när jag var yngre. Kan verkligen få en svart blick och när de påpekar det säger jag JAG ÄR INTE ARG!!! Och känner igen mig till tusen på att inte riktigt trivas i skolan, trivdes i låg o mellan stadie. Tror jag, minns knappt, men högstadiet var en mardröm (typ) fast jag ahde lätt för skolan och pluggandet.

  Gilla

  1. Det är så intressant det här, för nu inser jag ju att många fler kände som jag. Tror bara att många av oss inte riktigt visste var vi kände. Eftersom skolan är så självklar och liksom enkelspårig. Den bara är. Inte tänkte väl vi på att det kunde vara den det var fel på, inte vi!

   Gilla

 2. Jag ska fira din halvårsdag med att gå på konsert med Maggio, är det ok? Jag skrattade högt åt det du skrev om att ringa din kille och att han får stressutslag, hej mig själv! Jag blir tokig på sånt. Så fort jag hör ”Hej, vad gör du?” känner jag hur det knyter sig i hela kroppen. Den om att skratta åt sina egna skämt känner jag igen mig mycket på, men jag är ju väldigt rolig och då måste jag ju få skratta åt allt roligt jag tänker och säger. Min bror tycker att det är jättekonstigt att jag kan skratta högt när jag är själv, medan jag inte fattar varför jag bara skulle skratta när jag är med folk?

  Gilla

  1. Strålande sätt att fira på, det måste jag säga.

   Och ja, alltså, fatta sorgligt om en aldrig skrattade högt ensam?! Det vore ju verkligen slöseri. Jag skrattar mest i grupp – vill ju gärna att andra hör mina dåliga skämt – men också ensam. Fördelen med att gilla sina egna skämt, återigen ;=)

   Gilla

 3. Jag svarar, snart! Håller med dig om skolan, när jag gick i mellanstadiet var jag extremt duktig i skolan och därför så låg jag så långt före alla andra att det blev väldigt tråkigt. Jag hade dock tur och hade en lärare som fixade så jag fick möjlighet att ”praktisera” i stallet en dag i veckan, vilket egentligen räddade min skolgång! Annars hade jag nog fasat ut och struntat i skolan pga latheten och vissheten om att jag alltid klarade mig galant utan att anstränga mig nämnvärt.

  Gilla

Säg nåt!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s