En skiva brödglädje

IMG_0367

Hej helgfirare!

I morse gjorde jag något som jag gör ungefär aldrig någonsin: gick till bageriet och köpte nybakat bröd. Till det jordgubbsjuice, skinka, gurka och lattemjölk till kaffet.

Som så många andra tror jag att det är klokt att inte överdosera gluten. Det finns ju faktiskt bevis på att många mår dåligt av det, det är inte bara humbug som många andra ”hälsotrender”. Men åh så god en riktigt kärleksfullt bredd macka kan vara ibland!

Vad äter du helst till helgfrukost?

Annonser

4 reaktioner på ”En skiva brödglädje

  1. Gott! Det här med om gluten är dåligt eller inte. Har inte koll på några studier direkt men hur mycket är det att just gluten är dåligt eller det faktum att mycket av den man som är ”dålig” eller ohälsosam ofta innehåller gluten. Dvs, bullar, kakor, snabba kolhydrater + fett liksom. Tänker att det är stor skillnad på en kanelbulle och en sallad med dinkelvete och en skiva rågbröd liksom. Undrar liksom om det är gluten i sig eller den typen av livsmedel som innehåller mycket gluten som är boven i dramat, för jag tror som du att många skulle må bättre av att äta mindre gluten, i alla fall viss typ. Tex vit pasta, vitt bröd, kakor osv. Men nödvändigt vis inte behöver baka med endast mandelmjöl utan satsa på grövre mjöl som ofta innehåller mycket mineraler och näring. Kanske är helt ute o cyklar men det var mina tankar om det iaf! Ha en fin söndag! :)

    Gilla

Säg nåt!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s