Är det viktigt att se hur många kommentarer en blogg får?

Jag har såna bloggbryderier, förstår ni. Har hittat ett alldeles strålande (luftigt med stor, fin header) stiltema (WordPress har en rad färdiga som en kan välja mellan) som jag vill använda för att lyfta layouten här inne. Men det har en stor baksida: förstasidan visar inte antalet inkomna kommentarer, kategorier eller etiketter. Inte heller är den tydlig med hur du gör för att skriva en kommentar.

Många av er som läser här vet nog att ni behöver klicka er in på själva enskilda inlägget för att skriva en kommentar – det är ju där du hamnar även om du klickar på knappen ”Lämna en kommentar” på bloggar som har en sådan (nu har jag ingen sådan, men jag har en räknare som är länk här överst, precis unde rinläggets titel och det är ju vedertaget). Men alla vet inte det. Min kille som aldrig skriver kommentarer på bloggar menade att det kan uppfattas som att bloggen inte intresserar sig för kommentarer. Och det är ju tvärtom! Jag får som regel ganska mycket kommentarer och det är en extremt stor del av den här bloggen. Det är väldigt, väldigt viktigt för mig att ni enkelt kan se var ni skriver och läser kommentarer. Jag misstänker också att det är av intresse att snabbt se vilka inlägg som fått många kommentarer – det tycker jag i alla fall själv. Många kommentarer = läsvärd blogg. Så krasst kan första intrycket vara.

Men, åt skogen med vad jag tycker och tror och är rädd för – nu frågar jag dig, du som läser, supportar och kanske ibland har lagt någon kommentar här hos mig:

Behövs en särskild Skriv kommentar-knapp för att du ska lämna en kommentar, eller hittar du dit ändå? Och tycker du att det är viktigt att se hur många kommentarer som finns sedan tidigare?

Enskilt inlägg sett från startsidan – inga indikationer på kommentarer:

forstasida
Inlägget när du har klickat in dig på det – som vanligt med kommentarerna nederst:
inlagg

Annonser

25 reaktioner på ”Är det viktigt att se hur många kommentarer en blogg får?

 1. Jag tycker också att det är bäst om kommentarerna syns. Kommenterar sällan men om jag ser att ett inlägg har många kommentarer så förstår jag att det finns en intressant diskussion där som jag gärna läser. Och jag tycker bloggen blev väldigt snygg som den ser ut nu!

  Gilla

 2. Håller med de flesta som kommenterat ovan. Kommer naturligtvis fortsätta läsa och kommer inte medvetet kommentera mindre (är ju inte jätteflitig som kommentator) men risken är som någon skrev ovan att jag inte ens klickar mig in och läser kommentarer, och kommer då inte på en egen kommentar under tiden jag läser.

  Enkelhet och tydlighet uppskattar jag enormt. Annas (Orka mera) blogg är suverän med funktionen att det finns länk till kommentarerna både högst upp vid rubriken och efter själva inlägget. Fick jag bestämma skulle alla ha det så på sina bloggar! Sedan tycker jag även att det är grymt att jag efter att jag skrivit min kommentar och den publicerats kan jag bara backa i browsern och fortsätta scrolla ned därifrån jag hölls istf att behöva klicka på headern, komma tillbaka till toppen och leta mig tillbaka till inlägget jag kommenterade och sedan fortsätta, eftersom jag inte alltid är i kapp utan läser flera dagars inlägg på rad.

  Rent layout-mässigt så har jag lite svårt för den överdrivet stora texten och ”luftigheten” då det för mig känns som att jag måste scrolla onödigt mycket för relativt liten textmassa – som ändå inte får plats på skärmen då det är så mycket mellanrum. Men det är ju min personliga preferens. ;)

  Gilla

 3. Helt klart bra om man ser hur många kommentarer som lagts, jag som är sparsam med att kommentera klickar mig ofta in då eftersom många kommentarer = ofta intressant diskussion.

  Gilla

 4. Jag är nog inne på Linas linje, att jag gärna läser även kommentarerna, då jag tycker de hör ihop med inlägget. Allrahelst i din blogg, där du ofta (alltid?) avslutar med en inbjudande fråga. Jag kollar in på din blogg varje dag, och tittar bakåt 1-2 inlägg. Har kommentarerna ökat så läser jag dem också, och kanske skriver jag något, trots att inägget är några dagar gamla. Jag skulle nog inte klicka mig in på ett inlägg för att se om antalet kommentarer har ökat.

  Gilla

 5. Kommer fortsätta kommentera och läsa oavsett hur du gör! Men jag tycker nog det är bäst att kunna se hur många kommentarer det är på ett inlägg. däremot spelar det ingen större roll tycker jag om en måste klicka på inlägget för att skriva en eller inte. Men som sagt, ändrad design eller inte, kollar forsätta läsa. det krävs mer för att sluta följa bästa bloggen! :)

  Gilla

 6. Ändra inget!
  Eller jo du får ju så klart göra som du vill med din blogg, hehe. Personligen gillar jag som det är nu. Lätt att kommentera skare va, annars orkar jag inte engagera mig.

  Gilla

 7. Jag läser via mobilen oftast och då kommer ju alltid kommentarfunktionen upp. Däremot bryr jag mig inte om att se hur många som lagt kommentar. Skumläser dem som finns. Läser ju din blogg oavsett hur många andra som väljer detsamma:)

  Gilla

 8. Jag tror tyvärr att du tappar komentarer om synligheten av länken försvinner. Jag vet att jag själv tappat en del när Shapemeup tog bort den lilla ”pratbubblan” som indikerade antalen kommentarer. nu finns endast en liten ”lämna en kommentar” länk längst ner typ inbäddad bland kategori och etikett… boring. För precis som du säger. Kommentarerna gör bloggen levande!

  Gilla

 9. Om det inte syns att det inkommit kommentarer så skulle nog jag sällan klicka in för att läsa kommentarer. Även om jag själv inte känner att jag har något att skriva på ett inlägg så kan det faktum att jag ser att det finns kommentarer göra att jag läser de som finns. Och kanske har jag en kommentar att skriva därefter, antingen till bloggskribenten eller någon av läsarna som kommenterat. Jag tror att det är lätt hänt att sådant minskar om kommentarer inte syns alls utan att en måste klicka in. Nu har jag ingen blogg själv, men jag kan tänka mig att även sådant (och inte enbart kommentarer till en själv på ett inlägg) kan vara givande. Att läsarna kommunicerar med varandra. Får jag fram min poäng här? Känns som jag svamlar.

  Gilla

 10. Jag tycker absolut att det är bättre att ha det som du har det nu! Det känns mer öppet, välkomnande och inbjuder till diskussioner. Kanske är det en vanesak men jag tror att det finns en risk att det blir mindre kommentarer och att bloggen uppfattas som mindre personlig. Men jag kommer fortsätta läsa oavsett design:)

  Gilla

 11. Alla som är ”vana” att läsa och kommentera hittar alldeles säkert dit.
  Men personligen föredrar jag att kunna klicka på kommentarer enkelt. Ett fåtal bloggar jag läser har ”leta dig in”-inlägg och de är lite meckigare (faktiskt). Fast jag läser ju (och kommenterar) ändå, om de är läsvärda. :-)

  Gilla

 12. Går det inte att lägga till det någonstans sen i bloggdesignen? Det borde det ju göra. Jag tycker det är bra att kunna se det, annars ser det ju ofta ut som om ingen läst eller kommenterat vilket gör det lite mindre attraktivt.

  Gilla

Säg nåt!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s