Hur funkar kroppen?

sofia
I fredags morse hade jag en dejt med Sofia som du ser här uppe. Vi såg över läget med kroppen, gjorde funktionsanalys och rörelsetester. Sofia passerade med bravur, hon har en riktig superkropp. Stark, rörlig och med utmärkt kroppskontroll.

De flesta av oss skulle behöva jobba extra med åtminstone nån, ofta flera, av punkterna och det är inga konstigheter. Strama vader, stela höfter, svårt att koordinera ihop olika delar av kroppen eller en bålstabiltet som kan förbättras. Du vet säkert redan ganska väl vad du själv behöver jobba med.

Förbättring är så klart det ljuva nyckelordet här. Varje liten grej du gör för att öka din rörlighet är en bra grej. Oroa dig inte så mycket över att du gör för lite, bara börja någonstans. Stretcha antagonisten (till exempel baksida lår om du ska träna framsida lår, biceps om du tränar triceps, etc) innan passet, några solhälsningar inför löprundan, eller all in med långa yogapass och riktade scheman om du verkligen vill prioritera. Tänk på att sitta med benen i kors åt samma håll hela tiden gör höfterna stela och att det är toppen att stå mycket, även om du jobbar vid dator. De små grejerna räcker ofta långt!

I somras gjorde jag ett program för ökad rörlighet i fotleder och skuldror åt min kollega Maria och hon har verkligen gett järnet och prioriterat rörligheten framför allt annat. Pannben! Överhuvudtaget roligt och inspirerande att rörlighet verkar ha ökat i status där ute i träningsvärlden. Jag tror att trenden fortsätter uppåt och det är så roligt att beta av listan av er gulliga som anmält er som frivilligt analysmaterial!

Annonser

4 reaktioner på ”Hur funkar kroppen?

Säg nåt!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s