När ilska blir drivkraften

jeanna ullén, veronica jäderlund, helt organiskt

Det här avsnittet av Helt Organiskt betyder mycket för mig. Det var meningen att det skulle handla om kundaliniyoga och det gör det också, men inte i samma höga grad som jag trodde när intervjun var gjord. När jag lyssnade igen förstod jag att den handlar om något som verkligen träffar mitt hjärta: skälen till att vi gör det vi gör. Vår bild av vad som är viktigt för oss och hur vi ibland mår när vi jobbar ditåt. Hur vi kan glömma bort våra skäl. Och hur yoga kan vända allt det där upp och ned.

Emma Öberg brann för miljön och för rättvisa när hon tidigt fick drömjobbet som politisk strateg åt Greenpeace. Den politiska miljön var tuff och när Emma en dag läste en intervju med sig själv insåg hon att hon inte längre drevs av sina visioner i första hand. Hon drevs av ilska. Ilska mot multinationella företag som tillät gifter i barnleksaker, ilska över att vi utan hänsyn förstör världen runt oss.

Emma förstod att det här inte kunde fortsätta. Hennes drivkraft skulle inte förbli vrede eller indignation. Botemedlet skulle bli yoga, men hur visste hon inte. Emma tog ledigt och gav sig ut på en lång resa. När hon kom hem igen hade hon fått en guru som ledde henne in i kundaliniyogan.

Emma återvände aldrig till politiken. Nu driver hon kursgården Mangalam i Varberg och i Helt Organiskt berättar hon om sin väg, om kundaliniyogan, Sat Nam och vad grejen egentligen är med turbanerna och de vita kläderna.

Lyssna här eller ladda hem via poddprogrammet i din telefon! Berätta gärna vad du tycker här nedan eller i Facebooksidan.

6 reaktioner på ”När ilska blir drivkraften

Säg nåt!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s