Hur firar du midsommar i år?

20140619-202551-73551992.jpg
20140619-203955-74395135.jpg
Antar att många av er har loggat ut från både jobbet och internet en kväll som den här. Vi har verkligen haft semester – långpromenad och lunch vid havet, springtur för mig medan mannen grillade en strålande god kviga, uppvuxen på naturbetesmarker här på Alvaret.

Öland är fantastiskt på många sätt och maten är ett. Nästan allt en behöver går att få från producenter på ön.

Midsommar firar vi här. Som vi är. Bonusteenie dyker upp efter lunch och vi tänker bara hänga på baksidan hela dan. Laja i gräset, läsa, grilla – må vädret vara med oss något så när! Efter ett par veckor med mycket festligheter ser jag fram emot att kicka sommaren med ro.

Nyfiken på er och era traditioner och aktiviteter! Hur firar DU midsommar?

Annonser

7 reaktioner på ”Hur firar du midsommar i år?

 1. Vi är alltid vid vår sommarstuga vid Vättern på midsommar. Vi delar stugan med min bror och syster med familjer så även utan inbjudna gäster är vi 11 inklusive barnen. exakt vad och hur vi gör är olika från år till år, vilka vi firar tillsamman med osv men ett liknande upplägg från år till år.

  Midsommarlunchen är knytis, färsk potatis, mycket sill men även lax, korv och köttbullar eftersom inte alla gillar sill (en del äter bara lite och andra inte alls). Efterrätt blir någons uppgift, i år var det klassisk jordgubbstårta men det kan vara vad som helst, bara det är jordgubbar i någon form. Jag är egentligen inte så förtjust i jordgubbstårta, den där klassiska med grädde och så (äter hellre jordgubbarna naturella, kanske med glass till), men årets var helt magisk god. På kvällen grillar vi och då har vi gemensam potatis, sallad och såser men varje familj har eget valfritt kött eller vad man nu vill lägga på grillen.

  I år var det till och med några som dansade kring granen tillsammans med barnen, vissa år har vi inte ens en midsommarstång (vi brukar aldrig åka i väg till något ordnat firande).

  Förutom vi syskon med familjer så var det en inbjuden familj som från början är vänner till syrrans familj men de har varit med många år och firat med oss, samt umgåtts vid alla möjliga tillfällen, så numera även våra vänner, och så ett par till som är våra nya jättegoda vänner som vi nyligen börjat umgås med men som vi blivit jättenära med fort och tillbringat mycket tid med den här våren – helt underbara människor som vi träffar OFTA och ändå längtar efter nästan hela tiden när vi inte ses.

  Traditionsenligt midsommardopp blev det oxå, men ovanligt nog inte förrän en bit efter midnatt, och bara för tre av oss. ;)

  Gilla

 2. Med kurs och prov och en ganska fylld start på veckan som väntar valde jag att inte fira alls. Saknar släkten så klart, men efter en intensiv vecka är det skönt att hänga i soffan, ha jordgubbar på vänt i kylskåpet med lite grädde till, försöka få lite ordning igen i lägenheten och plugga lite :) Det går med andra ord ingen nöd på mig

  Gilla

 3. det låter härligt! vi har inga riktiga traditioner, jag brukar alltid göra en massa olika. till och med tårtan kan jag göra avkall på – dock inte jordgubbarna. midsommar hela sommaren tycker jag!

  Gilla

Säg nåt!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s