Vem blir jag utan min latte?

20140618-185632-68192045.jpg
Efter ett galet crescendo till arbetsdag sitter jag i bilen mot Öland. Vi lyssnar på poddar, fjäskar för sur katt och äter god matsäck.

Min nya matplan går fjärtlätt, jag var liksom redan halvvägs. Efter att ha dragit ned på den tunga styrketräningen har min hunger sjunkit rejält och det har gjort det betydligt enklare att välja cleana livsmedel. Att inte längre ha ett stort, svart hål i magen, som vill fyllas med exakt vad som helst bara det sker NU.

Att ha grönsaker som stomme är precis som jag vill ha det. Det senaste dygnet har jag ägnat åt många skivor avokado, rå lax, kyckling och bacon och en väldig massa grönt. Så gött!

Den stora skillnaden är kaffe. Jag är van att skumma åtminstone en deciliter mjölk till varje kopp och mindes inte ens hur det smakar svart. På ricko! När jag och träningspartner Maria var ute på middag igår tittade jag avundsjukt på hennes latte. Jag saknar det!

Men mest är det så spännande. Kommer jag att märka några resultat och i så fall hur snabbt? Försvinner finnarna och trögheten i kroppen? Godissuget? Glåmigheten?

Mycket nyfiken. Vi får väl se.

18 reaktioner på ”Vem blir jag utan min latte?

  1. Jag slutade med mjölk i kaffet under våren och oboy vilken skillnad! Såå mycket godare svart! Såklart eko kaffe, bryggt i min älskade perkulator – då blir det godast!
    Ägglatte var mitt tips, men såg att det gick bort ;)
    Ska bli spännande att ta del av dina experiment i köket och hoppas att du får de resultat du önskar med förändrad kost!

    Gilla

  2. Har nog missat lite här, men finns det någon anledning att du skippar mjölken? Mår du inte bra av den? Jag älskar skummad mjölk och hade inte överlevt utan min dagliga cappuccino. Äter den förresten direkt ur kannan också ibland, med sked. Ja alla har vi våra laster. Men den är vill jag inte vara utan :)

    Gilla

  3. Jag drack också kaffe m mjölk förr men vande mig av med det. Bestämde mig för det och slutade. Nu mobbar jag glatt alla mjölkdrickare för att vara infantila (eller min man iaf)! tycker själv det är helt menlöst nu. Vill jag ha kaffe vill jag ha kaffe (och det vill jag väldigt ofta). Så det går att bli en riktig kaffedrickare om en bestämmer sig ; ) Jag äter dock mer kvarg och keso och prottepulver än vad min mage eg gillar. Höll nere konsumtionen av det ett tag men det blev för mkt uteslutande-nojja kände jag – men nu har det slått över åt andra hållet igen…

    Gilla

  4. Jag tänkte oxå på ägglatte, fast utan äggen då – går ju fint och blir latte-känsla med bara kokosolja. Eller testa mandeldryck eller någon annan nötvariant, fast det har du väl redan gjort?

    Gilla

    1. Ja då, har haft långa perioder med bara vegetabiliska alternativ och jag gillar det också! Igår morse använde jag kokosmjölk. Och det lär nog bli en del sånt. Intressant att testa riktig avgiftning dock… Helt svart. För att kolla om det ens är kaffet jag gillar?! Har som sagt aldrig hänt förr.

      Gilla

      1. I löööv mitt kaffe svart! Ibland kan det vara gott med en latte eller cappucino, men då är det det jag är sugen på från början, inte när jag vill ha kaffe. Och kaffe vill jag ha, varje dag, gärna två gånger. Svart och starkt!

        Gilla

  5. Jag är också jättenyfiken, det ska bli sååå kul att få följa med på din resa! Hoppas på många kostinlägg framöver:) kram!

    Gilla

    1. Åh vad gullig du är, vad glad jag blir att du skriver så! Jag tycker att jag har skrivit rätt lite om mat på senaste, det kan lätt bli för mycket från alla håll och kanter tycker jag. Men det är sååå roligt. Och intressant. Jag tycker ju verkligen det. Matens betydelse alltså: minst 80 procent. Det tror jag.

      Gilla

      1. Äsch det kan aldrig bli för mycket matprat tycker jag, det är ju så superspännande! Och så gott!;)

        Gilla

    1. Mmm, har testat men pallar tyvärr inte råa ägg :/ knappt ens tanken. Kokosfett har jag dock i, funkar fint! Lite sjukt att jag alltid har tänkt att jag älskar kaffe, men det är ju inte sant! Jag älskar kaffe MED MJÖLK – helt annan grej.

      Gilla

      1. Haha jag kan dricka kaffe med mjölk, men tycker inte att det är speciellt gott heller. Enligt mig är kaffe sjuuuukt överskattat, jag blir liksom inte ens pigg så why bother?

        Gilla

Säg nåt!