Kokosgröt <3 och paleo mot taskig hy

DSCN1947

Med tanke på vad jag tänker skriva nu känns det högst ironiskt att det senaste jag gjorde här var att tipsa om en grekisk yoghurt.

De senaste veckorna har jag dragits med stora (menar stora!) finnar lite här och var. De har liksom inte läkt utan stannat kvar jättelänge.

Jag har funderat på om det är allt byte av vatten att tvätta mig i, om det är det jag tvättar mig MED. Om det är solkräm, om det är socker, om det är stress. Inte förrän igår slog det mig att det kan vara alla mejerier jag äter. En hör ju trots allt rätt ofta om folk som blir av med acne när de drar ner på mjölk. Under ungefär samma period som finnarna har funnits har jag ätit grekisk yoghurt till frukost… och till mellis… och till kvällis… och så ett par latte om dagen på det. Hoppsan. Plötsligt är vi uppe i typ 700 gram mjölkprodukter om dagen.

Det skadar inte att testa, liksom. Omedvetet inspirerad av Paleolina, Annika Sjöö och rätt roliga Paleomagazine är det ditåt jag tänker gå ett tag. Åt paleohållet. Skala bort mjölk, socker och spannmål ett tag. Tror att det passar mig och känner att min hud verkligen är värd en detox. Jag tar kroppens signaler på allvar, har bara känt mig lite handlingsförlamad fram till nu.

Börjar redan i dag så klart. Så här: Älskade kokosgröten/paleogröten (kärt barn osv…) gör comeback. Smakar efterrätt! Så sjukt god. Gör den! Recept här.

Tror du på mat som medicin?

Annonser

14 reaktioner på ”Kokosgröt <3 och paleo mot taskig hy

 1. Är fullkomligt övertygad om att kosten påverkar huden. Har sedan 18årsåldern haft problem med hyn.
  (Är 30 nu)
  Nu har jag fått diagnos celiaki och utesluter gluten. Vips har ALLA utslag och finnar försvunnit, på väldigt kort tid.
  Måste vara det det beror på, kan inte komma på någon annan orsak. :)

  Gilla

 2. Tror absolut att mat kan vara en bidragsfaktor. Har undvikit ris/potatis/bröd/pasta nu de senaste veckorna, då jag annars äter så stora mängder av det. Gjort mer juicer, druckit macchiato istället för cappuccino på morgonen och ätit gröt/yoghurt istället för macka. Då jag drar ner så mycket på ovanstående har jag fortfarande behållt mina mejeriprodukter, och märkt förbättring på huden då jag hittar bättre alternativ till de kolhydrater som känns tunga men som inte mättar. Men utöver maten och att jag faktiskt märker en förbättring pga den, var jag på en ansiktsbehandling och hon menade att min hud fortfarande överproducerade talg, men var det berodde på kan vi ju bara spekulera i :) tror att kass hy kan bero på inte bara maten, utan också produkter, stress, sömn osv. Så jag kompletterar bättre kost med en talgbalanserade olja till ansiktet som fortfarande återfuktar min hud, samt har jag bytt rengöring. Oljan dricker man även för att rena inifrån. Produkterna är också utan massa farliga parabener, ekologiska och annat bra. Tror det kan vara bra att byta produkter och märken emellanåt också! Märket heter Amazing Space, kolla in! http://www.amazing-space.dk/

  Ska efter att jag börjat äta mer kolhydrater testa ta bort mer mjölk och se om det kan ha någon effekt!

  Gilla

 3. Ja . Ja. Ja! Mat är medicin. Oftast bättre också enligt mig då många sjukdomar uppkommer från just maten – och kan bli botade av densamma .

  Och mjölkprodukter kan klart försämra hyn , hos mig i alla fall. Hoppas det fungerar att utesluta. :-)

  Gilla

 4. Nämen åh vad roligt att höra! Alltid kul att inspirera. :)
  Jag tror absolut på mat som medicin. Jag tror att alla som provade skulle uppleva någon slags hälsoförbättring av en antiinflammatorisk kost (paleo).
  Jag måste passa på att tipsa om gurkörtsolja, läste om det idag faktiskt. Många med hudproblem använder sej av den. Läs mer här: http://careoflena.se/shop/gurkortsolja-100-eco-p-486.html Jag blev sjukt nyfiken och tänker klicka hem en burk och prova snart.
  /Lina

  Gilla

 5. Jag tror absolut på mat som medicin, det har jag märkt själv. Utan gluten, med mindre socker och med mindre mjölkprodukter har jag inte längre en stenhård mage som gör ont, är bubblig eller pruppig längre. Dessutom är min hy mycket bättre, och jag mår bättre överlag!

  Gilla

Säg nåt!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s