Bra val, nya vanor – på mitt tvärtomsätt

IMG_0018På senaste tiden tycker jag att hälsotrenden har dragit i väg lite med oss. Eller i alla fall med mig. Därför kändes dagens mellis, latte och bulle på Xoko, som bra val, nya vanor för mig! Har du också lätt att bli en allt eller inget-person?

Mitt liv mår gott av lite mer fest och onytta. För att det är skojigt. Och gott! Som en chockrosa färgsplash i allt det gröna, rena och ”nyttiga”. Det livar upp och överraskar både mun och själ.

Eau o-naturell ftw en liten stund ;=)

13 reaktioner på ”Bra val, nya vanor – på mitt tvärtomsätt

 1. Smart drag att göra tvärtom. En bulle och en latte kan ju vara rena hälsan om det är vad man behöver just då!

  Gilla

 2. Mitt liv var lite väl mycket fest, så jag skar ner lite lite. Och det känns bra. Bra råvaror, inga konstigheter. Bara mer sallad, mindre uschabuscha. Jag menar en så enkel sak som havregrynsgröt med olika bär till frukost. Galet gott som magen mår bra av.

  Gilla

 3. Härligt! Jag känner igen det där med allt eller inget. Så dumt men så lätt att fastna i. Tycker till och med att jag tar hand om hela kropp och själ bättre när jag är inne i en riktigt all-period, plötsligt äter jag bara hälosmat och kommer ihåg att smörja in mig med bra krämer och ligga på spikmattan och koppla av. Sen kommer inget-perioden och då slarvas det med allt. Så dumt egentligen, älskar den där chockrosa färgsplashen! :)

  Gilla

 4. Tänk att det som förr skedde naturligt, alltså att vi rörde vår kropp alldeles lagom mycket, nu måste planeras in och arrangeras på det ena eller andra sättet. Det är så märkligt det där. Som barn lekte jag i skogen. Klättrade i träd, sprang uppför ett berg, hoppade över en bäck. Idag river vi skogen när vi bygger nya bostadsområden och sätter i efterhand dit en konstruerad rörelsebana kallad lekpark. Är det redan där det går fel?!? Samma sak vad gäller maten, det läggs så otroligt mycket tid på att tänka, planera, diskutera att det naturliga försvunnit. Landet lagom har tagit klivet till Landet konstruktion. Vill du ha ett mellanmål – ta ett äpple! Visst är det bra med information och diskussion om både hälsa, kost, motion (och politik och allt annat i samhället…) men låt oss slappna av och inte ta oss själva på så stort allvar. Då kommer nog mer glädje och välmående av bara farten. Med det lust att röra oss, springa, laga god hemgjord mat och allt annat som är bra för oss människor. Livet är bara här och nu, det är vad vi ska fokusera på!

  Gilla

 5. Det kan bli lite obalanserat med alla nya rön och råd kring hälsa. Och idag såg jag den där tvbagaren göra kanelbullar i långpanna – jag höll på att dregla ner hela tv:n. Jag menar, det om något är väl hälsa.

  Swoosh så har du lagt upp en massa nya inlägg på bloggen, det är knappt så att man hinner med i svängarna. Ska genast kolla Nina Åkestam. Poddar har jag haft svårt att få in, men vem vet.

  Jag vill inte att det ska vara fult att ha tid över. Jag vägrar. Det ska vara det finaste vi har. Som en tid för extra andetag eller nåt. Men inte fult. Jag vet ju hur landet ligger, men jag ger mig inte!

  Intressant hur du skriver om ditt jobb. Vilken var den senaste krisen du arbetat med? (om du vill svara vill säga)

  Gilla

  1. Det vill jag absolut! Svara alltså. Den närmaste vi har kommit en kris i Sverige på senare år måste nog sägas vara svininfluensan. Sedan dess har det varit rätt lugnt. I höstas blåste det mycket på flera håll under flera veckor så då jobbade vi väldigt hårt, även om det knappt var kris i egentlig mening, ens på lokal nivå. Def inte nationell. Jag har också jobbat ensam under lut i vatten i Halmstad, brand i Halmstad. Stormen Sandy i USA påverkade oss också en del. Husby är ett riktigt glatt minne jag har – missförstå mig rätt… Det var ett sånt tillfälle då jag kände att jag gjorde något bra för samhället genom mitt jobb.

   Gilla

Säg nåt!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s