Helgtävling: Vinn valfri vitamin eller mineral från Helhetshälsa

Hej på er!

Den här helgen bjuder Helheltshälsa och jag in dig till en riktigt hälsosmart tävling. Du kan vinna en valfri burk vitaminer eller mineraler från bilderna nedan. Du vet väl att det är superviktigt att ha koll på de där förråden inne i kroppen?Mineraler grupp2-skugga_0Vitaminer-grupp-skugga

För att vara med och tävla berättar du följande i en kommentar nedan:

 • Vilken vitamin/mineral du vill ha
 • Kort om varför just den vitaminen/mineralen behövs i kroppen
 • Varför just du vill ha just den

Senast tisdag 4 mars klockan 09 vill jag ha ditt svar!

Jag förväntar mig absolut inga uppsatser, det räcker med en mening vardera på punkt 2 och 3. Själv är jag, som ni vet, ett stort fan av B-vitamin som jag knaprar varje dag. Precis som jag sa i Aftonbladet i höstas – tillskottet förändrade mitt liv ;=).

Det här inlägget är skrivet i samarbete med Helhetshälsa. Helhetshälsa svensktillverkar kosttillskott delvis för att kunna undvika tillsatser men även för att kunna garantera att tillskotten är rena, utan kemikalier, vilket säkerställs genom att analysera både råvara och färdig produkt. Alla produkter är vegetabiliska eller vegan.

Du hittar deras Facebooksida här.

Annonser

31 reaktioner på ”Helgtävling: Vinn valfri vitamin eller mineral från Helhetshälsa

 1. Okej. Här kommer mitt bidrag. Jag skulle vilja vinna Dvitamin till en närstående med ms på grund av dess positiva effekt på immunsystemet. Man lär må betydligt bättre m D-vitamintillskott. Helhetshälsa har så bra produkter m hög kvalitet så jag hoppas…

  Gilla

 2. Varför är inte jag med? H a r tävlat. Försökt två gånger. Vad tråkigt när ens inlägg inte kommer med. Har ju inte skrivit något konstigt.
  An n a

  Gilla

 3. Jag skulle väldigt gärna vilja ha järntillskottet! Järn påverkar blodets förmåga att syresätta kroppen, och eftersom jag både äter vegetariskt och tränar mycket så brukar jag behöva ett extra tillskott.

  Gilla

 4. Jag skulle gärna vilja vinna D-Vitamin.

  D-vitamin bidrar till ett gott immunförsvar, en normal benstomme samt muskelfunktion och en god tandhälsa.

  För min egen del gör vinterhalvåret och dess brist på solljus att jag känner mig låg och trött. Med D-vitamin-tillskott är det en hel värld av skillnad i pigghet för min del. Dessutom brukar den typen av långdragna förkylningar som andra dras med faktiskt oftast inte komma förbi mitt immunförsvar så länge jag äter D-vitamin. Helhetshälsa har jag aldrig testat men det låter som ett mycket intressant märke!

  Gilla

 5. precis som så många fler här: D-vitamin! Precis hemkommen från varmare breddgrader så märker jag hur kroppen visserligen tankat soljus (vilket man visserligen då kanske inte kan göra när man öser på med solskyddskräm, men iaf), och att det blivit lite fler minuter med dagsljus här hemma, men HUVVA vad lite det är fortfarande! Regn och rusk i Skåne just nu.
  Vitamin D för mig är viktigt då brist på det ökar risken för diabetes- och mina blodsockernivåer är (pga ärftlig belastning) tyvärr lite höga, vilket upptäcktes när jag var gravid. För låga halter av d-vitamin i kroppen minskar tydligen insulinproduktionen.

  Gilla

 6. D-vitamin behöver jag!
  Det behövs ju bland annat för att minska risken för benbenskörhet.
  Även bra för det allmänna måendet. Man kan ju tex bli väldigt trött om man jqr brist på det.
  Jag behöver verkligen det för pga rosacea och soleksem kan jag inte vara speciellt mycket i solen.
  Så jag brukar få brist på det.
  Inte blir det bättre av att jag är kroniskt sjuk heller :-)
  Då är det ju extra viktigt att ta hand om sig och försöka få kroppen att må så bra som den kan.
  Ha en fin vecka!
  Mvh
  Malin.

  Gilla

 7. Har hört mycket gott om Helhetshälsa. De har bra rykte. Men har inte testat själv, jag vill gärna pröva Helabas med zink för att normalisera min syra/basbalans i kroppen. Jag har gjort ett test med lackmus-papper och vet att jag behöv blir mer basisk.

  Gilla

 8. Jag vill ha Magnesium. Får förskräckliga kramper i fötter och vader och sover även dåligt om jag inte tar dem dagligen. Är gluten- och laktosintolerant. Magnesium behövs säkert till mycket annat också men kommer inte på det just nu. Om jag inte vinner det här så skulle jag gärna vilja beställa via er, bosatt i Finland.

  Gilla

 9. D-vitamin

  Det är ju trots allt några månader kvar då vi får för lite solljus för att klara oss utan tillskott av d-vitamin.

  Därför vill jag vinna en burk som ger mej det lilla extra våren ut, tills solens strålar är framme & hjälper kroppen hålla energin uppe, Minska tröttheten å bidra till ett starkt immunförsvar – hela vägen fram till sommaren!

  Gilla

 10. Jag vill gärna vinna B-vitamin för att boosta kroppen. Misstänker att jag har brist på det. Har mans om jag smärta i kroppen och är låg och trött vill man gärna göra allt för att må lite bättre. Ge immunförsvaret en chans och mig själv ett bättre friskare liv!

  Gilla

 11. Bland många fina och bra produkter är det svårt att välja en. Någonting som jag dock testat tidigare och ett tillskott som jag försöker ta för vana att tillföra min ordinarie kost är B-vitamin och i detta fall B-vitaminkomplex. Som vegetarian kan det ofta vara svårt att tillgodose kroppens behov av just denna vitamin.
  I yngre dagar blev jag rekommenderad B-vitamin pga. järnbrist och trötthet, vilket jag tyckte hjälpte. Nu för tiden försöker jag snarare förekomma istället för att förekommas.

  Om jag skulle vinna denna tävling skulle jag därför välja B-vitaminkomplex, framför allt för att boosta kroppens energiomsättningen samt motverka järnbrist och trötthet. Andra fördelar som kommer med detta tillskott är bl.a. skyddar kroppens celler och främjar en normal hjärtfunktion samt hjälper till att hålla immunförsvaret på en jämn nivå.

  Håller tummarna!

  Gilla

 12. Hej klart jag vill vara med i utlottningen!! :) jag skulle vilja ha D-vitamin tillskott.
  Med allt för lite soltimmar som annars ser till att vi får D-vitamin så vill jag gärna prova det, jag har svårt med mörkret blir deppig och vill även ha en stark benstomme som bär mig framåt under mina träningspass, D-vitamin hjälper även till i immunförsvaret så man inte hela tiden blir smittad med förkylningar osv, och det ser till att man har ett starkt skelett, och jag är ju 53 år nu så det gäller att fylla på förråden, och när inte solen vill visa sig och se till så vi bildar D-vitamin så kanske man ska hjälpa till lite! :)

  Gilla

 13. Jag skulle vilja ha B komplex .
  Jag har ätit dem innan då jag blev rekommenderad det av en vän då jag har domningar etc i fingrar, armar och fötterna. Min långvariga kroniska smärta (fibromyalgi) och hormonell obalans har även gjort mig deprimerad och detta har blivit bättre när jag ätit b komplex och D3 tillsammans. Jag blir även piggare ev dem.

  B-vitaminerna har flera funktioner i kroppen. De stimulerar bland annat ämnesomsättning, immunsystem och celldelning. Brist på olika B-vitaminer kan leda till olika sjukdomar och problem beroende på vilken av de olika b vitaminerna man har brist på.

  Gilla

 14. Jag skulle vilja testa B-vitamin.

  Som du själv har skrivit måste B-vitamin tillföras med kosten. Vitamin B verkar allmänt bra för kroppens välmående – bra för nervsystemet, ämnesomsättningen, hjärta och muskler.

  Jag har i princip ätit enbart vegetarisk kost de senaste åren och äter i övrigt ganska få animaliska produkter. Kanske kan detta vara bidragande till att jag känner mig som jag gör. Alla symtomen du listar i ditt inlägg ”Brist på B12-vitamin” kan jag uppleva från dag till dag. Det är så tråkigt att känna sig trött och smått utmattad fastän man knappt har gjort något ansträngande under dagen. Jag hade gärna velat testa tillföra mer B-vitamin till kroppen och se om det gett ett positivt resultat.

  Min mormor föreslog att jag skulle gå till läkaren för att testa mina värden och se om jag behövde tillföra något särskilt. Det var en bra idé tyckte jag men tyvärr blev det aldrig av. Nu i efterhand känner jag att jag kanske skulle ha tagit tag i det och gjort testerna. Men än är det inte försent! :-)

  Gilla

 15. Jag vill ha magnesium! Det är en mineral som hjälper upptagningen av andra viktiga ämnen och aktiverar enzymer så att kroppen fungerar.

  Anledningen till att jag behöver fördelarna med magnesium är att jag ska skriva min kandidatuppsats nu i vår och behöver var i mitt esse, och eftersom man kan svettas ut mycket magnesium och att bristen kan orsaka sömnproblem och att magnesium dessutom ska hjälpa till med återhämtning och träningsvärk, kommer det göra att jag kommer prestera max både vad gäller träning och plugg!

  Gilla

 16. Vilken vitamin/mineral du vill ha: Magnesium.

  Kort om varför just den vitaminen/mineralen behövs i kroppen: Magnesium är bra för benstomme, skelett och tänder. Behövs för omsättningen av kalcium, samt musklernas och cellernas funktion. Är bra för nervfunktionalitet, levern, immunförsvar, hormonsystem och matsmältning. Är dessutom en antioxidant.

  Varför just du vill ha just den: för den hjälper mig att sova bättre och må bättre. Bättre sömn har gjort mig piggare, mer fokuserad och jag orkar dagarna på ett helt annat sätt. Jag känner ett lugn i kroppen och är klarare i tanken. Jag känner som du – det förändrade mitt liv!

  Gilla

 17. Jag vill ha D-vitamin!
  D-vitamin bidrar till immunförsvarets funktion samt till att bibehålla normal benstomme, muskelfunktion och tänder.

  Jag vill ha D-vitamin för att jag har ökad risk för benskörhet och för att vi i SKåne hade 8 timmar solljus i januari. Solljus behövs för att bilda D-vitamin på vanlig väg… Dessutom vill jag hålla mig frisk!

  Gilla

 18. Jag skulle vilja ha Dunderpulver till min treåriga dotter.

  Det innehåller mängder med bra vitaminer och mineraler, bl.a. D-vitamin som behövs nu i mörkret. Inte bara för att bygga ett starkt skelett utan också för hennes allmänna välmående.

  Jag har svårt att få i dottern tillräckligt med näringsriktig mat och detta kunde kanske vara ett steg mot ett nyttigare intag för henne. Jag skulle blanda i den i hennes älskade smutti.

  Gilla

Säg nåt!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s