Mot Stockholm halvmarathon!

20140226-161112.jpgIgår käkade Johanna och jag lunch och bokade Stockholm halvmarathon den 13 september. Så roligt! Jag sprang 2012 och tycker att distansen är lagom för mig. Dessutom är loppet som gjort för den här publikfriaren. Snygg runda genom min svenska favoritstad och när jag sprang stod det massor av folk och hejade längs med hela banan. Otrolig pepp!

Till en början hade vi tänkt springa Womens healths halvmara i april, men ingen av oss gillar banan, som är två varv runt Djurgården. På tävling föredrar jag stan!

Hur som helst, halvmaran är inget jag funderar på nu. Förra gången kom jag i form på typ sex veckor och även om jag så klart tänker förbereda mig bättre den här gången är det inget jag yvas över. Det är inlagt i sommarplanen och en klarare planering tillkommer efter hand. 2012 laddade jag genom ett distanspass, ett intervalldito och en långkörare per vecka i sex veckor. Jag minns loppet med en otrolig värme och löparglädje. Det ska bli roligt att testa igen!

Än så länge har jag inga särskilda mål, men jag vill gärna ha ett lika bekvämt lopp som senast. Då sprang jag på 1.56, en tid jag var väldigt nöjd med. Särskilt som det hela tiden kändes lätt och bra.

Springer du några lopp i år?

Annonser

38 reaktioner på ”Mot Stockholm halvmarathon!

 1. Borde på allvar anlita dig som coach. :-) Vill springa ett millopp under sommaren (halvmara känns lite too much) och jag vill gärna klara det under timmen. Vet inte hur jag ska lägga upp träningen! Men antar att jag måste plåga mig med intervaller om jag ska få upp farten på benen ;-) Kul att du ska springa!

  Gilla

 2. Jag ska springa Lidingöloppet för första gången. Har sprungit i flera år men aldrig riktigt varit min grej med lopp, är mycket utav en ensamlöpare :) men tyckte det kunde vara roligt att testa, och Lidingöloppet är ju en klassiker så det kan vara kul att ha prövat på. Halvmaran låter också kul, det kanske får bli den nästa år :) tack för en helt fantastisk blogg med otroligt mycket pepp och positiv känsla!

  Gilla

 3. Vad kul! Här blir det Gbg varvet i år. Började chockträna i tisdags, inte bästa idén men nu är jag pepp på att komma igång. Det är bra att Sthlm halvmara är i slutet av sommaren. Då kan man springa båda om man vill!

  Gilla

 4. Åh vad kul! Det är min (hemliga) dröm. Men jag tror att jag ska vara realistisk och satsa på det nästa år. Tjejmilen får det bli i år. Och kanske något mer millopp senare på hösten. Tjejmilen 2012 är den första och enda gången jag sprungit så långt.

  Gilla

 5. Stockholm halvmarathon är ett av de roligaste loppen jag sprungit. Fast det är många år sen för det krockar alltid med något i min kalender. För egen del blir det köpenhamns halvmarathon, Ursvik Ultra, Malmömilen, Axa fjällmarathon, Helsingborg och New York marathon. Sen soffan :)

  Gilla

 6. Vad kul, kommer att gå superbra! :)

  Jag ska i sommar springa swiss alpine marathon 42 km i Davos. var där förra sommaren då min pappa sprang långa loppet 78 km, så i år ska vi springa marathon distansen ihop. Just nu känner jag bara: Hjälp, vad har jag gett mig in på?! Har aldrig sprungit längre än kanske 15-16 km men jag vet ju att jag har bra grudkondition. desutom är det ju väldigt kuperat och jag är starkare uppför än på platten. Tycker nästan det är lättare att springa uppför än platt. Nu blev det här en lång kommentar om mig, hehe, men nu när jag har skrivit det så kan jag ju inte backa ur. Eller hur? ;)

  Om du har några bra tips på övningar för att förebygga skador osv så vore det väldigt uppskattat om du kunde dela med dig. :)

  Gilla

  1. Men du Fanny, jag är cirka 18 gånger mer intresserad av er än av mig när det gäller detta ämne! Skadeförebyggande upp på listan, check. Jättebra förslag, tack! Och du, det där kommer att bli en sån upplevelse att du skulle klara det på lust och hjärta. Vilken grej! Grattis till häftigt beslut. Hoppas att du rapporterar mellan varven!

   Gilla

 7. Vad kul med halvmara, kommer att går hur bra som helst! :)
  Jag ska springa 6h ultra i maj och sen Tallinn marathon i september + några till lopp här nära där jag bor. Tänkte försöka avdramatisera det här med lopp för mig själv och tänka att det kan vara bra träning och inte bara ett sätt att få nya PB :)

  Gilla

 8. Jag ska ju springa en mil runt min holme ju! Om ljumsken, knäna, hälsenorna, höfterna och fotlederna samarbetar. Och om de inte gör det så skiter jag i det. Är man som jag får man inte vara så himla prestige-ig (det finns säkert ett ord för det men min hjärna fungerar inte så här sent på kvällen).

  Gilla

 9. Vad roligt :) Jag har ju sprungit Göteborgsvarvet två gånger, men kom liksom av mig förra året eftersom jag inte ville hålla på med prestige i löpningen. Nu börjar jag känna suget igen och det kan tänkas att jag bestämmer mig för ett lopp i år. Om det känns rätt liksom. Jag fyller ju 30 den 15 september så vem vet, Stockholm halvmaraton kanske känns som ett lämpligt sätt att fira in att jag inte längre är 20 någonting :)

  Gilla

 10. Det låter så himla enkelt när du beskriver halvmaraträning ;)
  Håller på att träna för min första halvmara (Göteborgsvarvet för min del) och blev pepp av ditt inlägg, ibland tror jag att jag oroar mig lite för mkt för 21 km. Sprang 14 km häromdan så några till så är man ju i mål! :D

  Gilla

  1. Det berodde säkert på att allt gick så fort, jag hann inte fundera! Körde bara på. Jag sprang aldrig längre än 18 innan. När loppet väl kom lade jag upp det i tre etapper om 7 km. Det vara toppen mentalt! Du har ju hela tre månader på dig – det kommer att gå som en dans.

   Gilla

Säg nåt!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s