Naturlig produkt av kombon socker och fett?

20140116-170809.jpg

Kombon fett och socker verkar ha en väldigt speciell effekt på oss, eller hur? Det har du säkert upplevt och reflekterat över själv.

Vi gillar kakor, choklad, tårtor, bullar… De väcker vår längtan och när vi äter dem vill vi ofta ha mer.

Vi vet det, företagen vet det.

Grej jag funderar på nu: finns det något enda i naturen som kombinerar de här två? Någon enda, ensam ingrediens som består av socker och fett? Jag tänker och tänker men lyckas inte komma på någon enda.

Gör ni?

Annonser

15 reaktioner på ”Naturlig produkt av kombon socker och fett?

 1. Det finns en konstig frukt som heter durian på engelska, vet inte vad den heter på svenska.. Det ska ha sådär lagom mycket både socker och fett, fruktarianer brukar äta den. :)
  /em

  Gilla

 2. Jag håller med föregående talare. Det är bröstmjölkens fel! Och när vi sen kunde börja få rent, koncentrerat socker i kombination med fett jublade våra överlevnadsinstinkter. Det är ett fanstyg!

  Gilla

 3. Som någon innan sa så mjölk och då gärna bröstmjölk! Visst att det inte är sackaros men sött och gott. Vi är programmerade för att gilla sött och fett för att gilla bröstmjölken. Specialersättningar till spädbarn med olika sjukdomar/intoleranser kan man ibland behöva tillsätta sackaros i för att få barnen att dricka dem. Så socker och fett är MUMS i kombination och hade vi inte tyckt det hade vi dött ut 😊

  Gilla

 4. Himla bra fråga! Det enda jag kan komma att tänka på är vissa nötter tex cashew som ju innehåller både mycket fett och kolhydrater, men det är ju inte rent socker direkt.. Fast det är å andra sidan väldigt lätt att äta mycket cashewnötter trots att de är så energitäta. Hmm, får tänka vidare, nu satte du allt griller i huvudet på mig! Får hoppas någon av alla dina smarta läsare har någon bättre tanke. :)

  Gilla

Säg nåt!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s