Var är nyårshetsen?

20140107-101249.jpg

TOMT!

I dag gick jag till gymmet mentalt förberedd på att möta en storm av flämtande, hetsande människor med flackande blick, fyllda av ambivalens inför de egna nyårslöftena. Vad gör jag här? Hur gör en? Varför gick jag hit?

Tidigare år har den goda Jeanna rabblat ”det är bra att fler vill träna, det är bra att fler vill träna…” som ett mantra i den egna, överhettade hjärnan. Jag får lightpanik på knökfulla gym.

Mitt sämre jag tänkte förstås ”ni är ändå borta om två veckor, ni kan lika gärna gå hem nu!”. Ondsint, jag vet. Och egoistiskt. Men säg den gymvana människa som inte någon gång under januari tänker samma sak? Nu som nyutbildad PT vill jag snarare viska något mjukt om de ska ta det lugnt. Ge det lite tid. Börja med två gånger i veckan istället för fem. Att de ska vara rädda om sig, slippa bli skadade eller så försvagade att de suger in bakterier som svampar.

I alla fall: det hände inte. Det var typ ingen där. Hur länge är folk lediga egentligen?!

Annonser

19 reaktioner på ”Var är nyårshetsen?

 1. Då är de nog på mitt gym allihopa. Så. Mycket. Folk!
  Fullt på alla gruppträningspass och löpband, lite mindre i resten av gymmet men fortfarande mer än innan jul.
  Men jag tänker som dig, om ett par veckor är det mindre folk :)

  Gilla

 2. Ironiska nyårslöften kanske är det nya svarta? Eller så har de flesta redan tacklat av :) Men jag tror också att hemmaträning har blivit hetare och att många fått grejer i julklapp. Jag har inte varit på ett gym sen 2012 tror jag :)

  Gilla

 3. Jag tror att det är lite som det nämns ovan (eller i alla fall på ”mitt” gym); Det är många nybörjare som hänger i gruppsalarna och ev. på crosstrainers. Däremot är de lösa vikterna/skivstänger nästan heeelt fria för skivstängsnördar som mig! Yeay! ;-)

  Gilla

 4. Jag hade precis samma tanke i morse! Det var bara jag och de vanliga pensionärerna där. I och för sig gick jag ju hyfsat tidigt på morgonen då jag tror att de som har det som nyårslöfte gärna skjuter på det så de går efter jobbet. Kanske är lite fördomsfullt att tänka så? Men för mig är det ju i och för sig bra om det är så eftersom jag gillar morgonträning 😉

  Gilla

  1. Haha, du har säkert rätt! Tyvärr kommer det ju bara innebära att de också får panik och aldrig mer vill gå dit… Men ja, jag hoppas faktiskt att det fortsätter vara lugnt på morgonen, såpass ego kan jag inte låta bli att vara.

   Gilla

 5. jag skulle nog säga att folk är lediga i vissa fall en vecka till. Och jag vet var några av dem är, i bokningslistorna till pass, sett kölistor på över 80pers nyligen. Galet!

  Gilla

   1. de tokstressar sig blåa och får ihop massor med övertid? så kollaps i jultid så den semester de väl tar ut är nog inte högkvalite?

    Gilla

Säg nåt!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s