Misstagen jag önskar att andra slipper göra

DSCN0238Varför blir du PT? Vad ska du göra sen? Den frågan får jag numera nästan varje dag. Och för varje gång jag svarar stärks skälen i själen.

Jag valde att gå den här utbildningen för att höja min kunskapsnivå runt det ämne jag brinner för. För mig själv som människa, skribent och träningsfrekvent. Ett av målen är att skriva mer om hälsa, både här och i andra forum. För att göra det bra krävs kunskap. Att vara utbildad personlig tränare är en stadig grund. Med den i ryggen väntar enorma möjligheter till vidareutveckling. Branschen står vidöppen för oss.

Min stora hjärtefråga kan sammanfattas som tjejer och käk. När jag växte upp hette det att tjejer inte ville träna för att de var rädda att få stora, grabbiga muskler. I dag noterar jag allt oftare att många tjejer vill ha de där musklerna, bli starka, ta hundra i mark eller springa maran, men utan att våga rätta matsäcken efter drömmen. Uppvuxna med ideal där vi förväntas vara allt annat än starka.

Min egen inställning har genom åren varit lika ambivalent och gjort min kunskap och förståelse stor och bred. Jag har ätit för lite mat, för mycket skräp, kompenserat, tränat för lätt, lyssnat till okunskap, varit ledsen, lärt mig, börjat om, hittat balansen, tappat den, hittat tillbaka, skaffat förståelse och träffat många medsystrar på resan.

Den utbildning jag just har genomgått har förändrat min syn på hälsa. Den har gett mig djup förståelse i vad min kropp faktiskt klarar av. Vad den är gjord för.

Och det, mina vänner, är inte att bli tittad på. För det spelar ingen roll hur gullig jag ser ut. Ingen beundran, ingen komplimang slår känslan av att låta kroppen jobba. Hårt. Inte heller slår det känslan av att skyffla in energi i en ugn där lågor av livslust och träningsglädje slår ut, värmer och bränner.

Den känslan, elden, vill jag sprida.

Hänger ni med?

Annonser

34 reaktioner på ”Misstagen jag önskar att andra slipper göra

 1. Jaa vi hamnade aldrig ändå, jag bangade ur i sista sekunden och ville verkligen inte. Och nu är jag nybliven singel och känner att jag lyssnar på hjärtat. En skön känsla. Skulle jag ha flyttat skulle jag ha hört av mig så fort jag packat upp!! Men som sagt, besöker stan nån gång ibland ändå, och måste nu införskaffa lite möbler… Så därav besök nu snart!

  Gilla

  1. Jag som brukade tänka på dig och undra varför du aldrig hörde av dig för en dejt, haha. Och ja, jag hör hur fånigt det låter. Ville dock inte gå på själv heller, tänkte att du säkert hade fullt upp. Nu tänker jag som vanligt att jädrar, vilken stark tjej du är. Du har verkligen fått ta tuffa beslut och det är fantastiskt fint att höra att du mår bra! Jag vill SJÄLVKLART ses.

   Gilla

   1. Oj, tack TACK vad fint sagt! Jag hör av mig så fort jag spikat ett datum, det torde bli nu den här helgen, har du möjlighet då? Lördag eller ännu bättre söndag? Kram på dig!

    Gilla

   1. Det hoppas jag också! Tänkte på det häromdagen faktiskt, att jag så gärna skulle vilja träffa dig. Är på väg till sthlm någon dag i december, jag mailar dig när jag vet när vettja, så kanske du råkar ha tid för en fika :)

    Gilla

   1. Och så tänker jag det vore kul om du skrev ännu mer om de där misstagen du gjort förr. Du har ju varit inne på det ett par ggr nu, det där ”om jag bara hade vetat”. Skulle vara intressant att höra mer om på vilka sätt du gjort ”fel” förut. Hög igenkänningsfaktor där kan jag tänka…

    Gilla

 2. Snygga armar! Jag tycker oxå att idealet ändrats en hel del sedan jag var tonåring (nu 32 år). Jag kör själv crossfit på en box i Malmö och tycker det är befriande att det är prestationen som räknas och det som är målet – inte att se ut på ett visst sätt.

  Gilla

  1. Tycker också att det blir så allt mer. Men det finns otroligt mycket kvar att göra. Gör vi det kommer tjejerna efter oss att få så himla mycket härligare liv. Världen är verkligen knas på somliga vis.Tack för komplimang! :)

   Gilla

 3. Så självklart det låter när du skriver så!! Men det är väl oxå, för att det är just det, självklart! Synd bara att så många inte förstår det! Mat är inte lätt.
  Lycka till som pt, du kommer att rocka!! :)
  Kram

  Gilla

  1. Tack Lisa! jag önskar så att det vore självklart och tror givetvis att vi kan ta oss dit. Särskilt som det ju är som du säger – det låter självklart. Därmed kan vi också göra det självklart! Det är inga konstigheter.

   Gilla

 4. Oh ja!!!! Underbara känsla att träna hårt, äta mycket och bra och se hur det ger resultat. Behöver du någon att öva dina pt-kunskaper på så där lite grann i sajberspäjs så bara säg till, jag skulle kunna behöva någon som piskar mig lite extra :) ha en fin måndag! <3

  Gilla

Säg nåt!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s