Tävling: Vinn grön el för 1000 kronor!

greendream_head11.png.pagespeed.ce.L-D-pqIubYDet här inlägget är skrivet i samarbete med Nordic Green Energy. Under kommande vecka har du chans att vinna grön el för 1 000 kronor från dem. Det enda du behöver är en grön dröm. Läs mer längre ner!

Eden är sex år och bor i Centralafrikanska republiken, CAR. Till frukost i morse åt hon en stor fruktsallad. Aprikoser, carambola, kumquat och sharon. Vid sidan av, en tallrik färsk mjölk och lite gryn. Frukterna odlas på flera håll i hennes by, och läggs sedan ut på torget så att alla som behöver kan ta. Solen har gett dem en gyllene färg och när de plockades var de alldeles perfekt saftiga. Solen lyser i Edens ansikte och värmer de små benen när hon går mot skolan. Eden är frisk. Pigg. Ja, riktigt lycklig faktiskt.

Hon har aldrig hört talas om gift eller besprutad frukt. Aldrig behövt bli sjuk av odlingarna. Det beror inte på att Eden bor i vad vi i dag kallar för ett underutvecklat land, där kunskapen om sådant här är låg. Där folket förgiftas av maten som de tvingas odla och sälja till alldeles för låga priser, till rikare länder som saknar skam. Nej, det beror på att Eden lever i min gröna dröm. Och där finns inga gifter i mat.

I mina gröna dröm, min framtidsförhoppning och ideologi, får alla på hela jorden mat. Bra mat. Grön mat. Den är eko. Rättvisemärkt. Ingen har fått gift i sig vid framställningen och ingen får gift i sig när de äter den. Inte ens minsta syrsa eller myslok har lidit när den gröna maten har tagits fram.

Alla har råd. Alla har lust. Alla mår bra.

Vilken är din gröna dröm?

Under kommande vecka kan du tävla om hela 1 000 kronor i grön el från Nordic Green Energy. Det räcker i ungefär fem månader för dig som bor i lägenhet! Tävlar gör du genom att beskriva din egen gröna dröm, i ord eller bild. Gå in här och fyll i fälten för att vara med. Senast nästa torsdag vill vi ha ditt bidrag. Glöm inte att fylla i att du kommer från min blogg!

Det bästa: Nordic Green Energy har bara el från sol, vind och vatten.

Ganska bra, eller hur?

Säg nåt!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s