Mat på vilodag

DSCN0346I dag hade jag tänkt göra ett ”vad jag äter under en vilodag-inlägg”. Tyvärr råkade min lunch bli så sjukt osexig, det vill säga kall direkt ur matlådan i väntan på en försenad, saudisk delegation (true story), att idén liksom… föll. Kall grekisk ost med ris och inga grönsaker (såna skulle jag ha köpt innan, men hann inte) är liksom inte superfotogenique.

For the record, för det här är viktiga grejer: i normala fall kastar jag aldrig i mig lunchen, vilket annars verkar vara norm. Jag ser dagligen folk som slukar maten i två tuggor, trots att de inte ens har bråttom. Vana. Nä. Jag njuter. Länge. Skynda kan jag göra en annan gång.

Ovan ser ni hur som helst mitt eftermiddagsfika. Tre dadel-och-kokosbollar med mangosmutti. Åsum. Jag äter inte medvetet olika på tränings- eller vilodagar. Tränar jag på morgonen blir jag naturligt mer hungrig senare under dagen och tränar jag på kvällen känns magen tom dagen efter. I den här kroppen är det liksom aldrig några problem att få mat att gå ner.

Äter du olika på tränings- respektive vilodagar?

Annonser

14 reaktioner på ”Mat på vilodag

 1. Jag gör mindre skillnad nu än jag har gjort förr, men av ren vana blir det ofta lite skillnad i makro-fördelningen. Hungermässigt kan det vara olika, men ja dagen efter tungt styrkepass är jag ju ofta hungrig, helt klart.

  Gilla

 2. Äter ganska lika oberoende om jag tränar eller ej. Blir det längre träningspaus, som förra veckan då jag var förkyld, så får jag mera lust att småäta. Och välja mindre hälsosamma grejer. Konstigt det där…

  Men äter oftast lika mycket från dag till dag.

  Gilla

 3. Nej det blir pretty much the same. Ofta är jag till och med hungrigare på vilodagar…
  I övrigt gör jag som du och njuter av maten. Förstår inte folk som kastar i sig den. Därför blir jag ofta lite stressad när jag äter i sällskap med andra. Vill ju liksom hinna smaka maten innan den försvinner….mat är ju det godaste som finns!

  Gilla

Säg nåt!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s