Börja veckan med en god handling

Jag skulle egentligen ha jobbat under helgen som gick, men bytte pass för att vara fit till min utbildning som börjar i dag. Tur det, även om det inte finns någon gång jag så gärna vill jobba som under en sådan helg som gick. Bidra, göra mitt. Nu får jag göra det på andra vis istället och enklast är att skänka pengar.

Jag pratar givetvis om den massiva tyfon som tagit tusentals liv och förstört otroligt många människors hem på andra sidan jorden.

Vi har så mycket. Vi kan dela med oss. Börja veckan med en fin gest, tycker jag. Själv väljer jag Röda korset den här gången, men googla hjälp Filippinerna och du får mängder av förslag.

Och du, glöm inte den pågående krisen i Syrien.

Du kan. De lovar jag.

2 reaktioner på ”Börja veckan med en god handling

 1. Fint skrivet! ingen kan göra allt men alla kan göra något, speciellt vi privilegierade i väst. det är så orättvist att de länder som redan har de svårt drabbas hårdast av naturkatastrofer. och värre lär det väl bli ju värre växthuseffekten blir. som till stor del är västvärldens fel. usch världen är inte rättvis. tur att det finns fina människor som du och din vän, rödvinssocialism, det var ett mycket vackert ord! men så tar även livet ifrån de finaste.. nu blev det en väldigt blue monday här. men det är väl fantastiskt att man även kan få sådana tankar från en träningsblogg! coh det är det som gör dig och bloggen så underbar.

  tänkte även tipsa om ett fantastiskt och hemskt program jag hörde i helgen
  http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/278577?programid=1300

  om du lyssnar på det, märk väl hur reportern säger eeekshärad, det heter ju för tusan exhär!! ;)

  hoppas du får en fortsatt fin måndag! :)

  Gilla

  1. Genast lagt i playlisten! Självklart heter det Exhär, eller rent av Äxhär kanske? Minns hur besviken jag blev på Lasse W en sommar när han sa typ ”Hej Raaaansäter”. DET HETER RANNSÄTER!

   I alla fall, till kärnfrågan: jag vet så klart att det finns svenskar som har det kärvt också, men oftast har en något en kan avvara. Inte alla, men fanimig 97 procent. Jag kan själv avvara massor. Det gäller bara att ha modet att göra det. Att prioritera bort sig själv en stund.

   Stor kram och tack för att du alltid gör min dag bättre med dina kommentarer! Uppskattas.

   Gilla

Säg nåt!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s