Vad gör du på jobbet i dag?


 

I dag prioriterade jag en halvtimmes extra sömn och förlorade därmed en halvtimme yoga. Trist, men det tar jag igen i kväll.

Nu lyder jag Britneys order ovan. Och jobbar. Just i dag: skriva sociala medier-inspel till en stor, nordisk krisövning, förbereda en dragning för GD om en nyhet på sociala medie-himlen samt intervjuas av forskare. Om sociala medier. Jo, nyckelordet har du där.

Tänker: är detta verkligen MITT liv? Så tacksam, så stolt. Att det inte ens gör något att dagens frukost fick kastas i en matlåda och ätas på jobbet.

…fast vänta nu. Det var ju inte jobbets fel. Det var ju för att jag tog sovmorgon ;-)

Nyfiken i en strut undrar jag nu: vad gör du på jobbet i dag? Om du jobbar. Hur ser en arbetstisdag ut? Och du som inte jobbar – vad har du för dig istället?

Annonser

46 reaktioner på ”Vad gör du på jobbet i dag?

 1. Jag arrangerade vårt frukostseminarium om e-handel, fortsatte med ett kundprojekt där jag gör effektmålsarbete inför ett webbprojekt, varvat med projektplanering för ett mastodontprojekt inom user research för ett sjukt roligt företag, och sen sålde jag in ett mobildesignprojekt. Bra, men himla lång och pulshöjande tisdag..:)

  Gilla

 2. Jag svarar även om det är torsdag (crazy week, inte en chans att ens glutta in här) :) Började min tisdag med att rota lite i arkivet efter en barnavårdsakt från 1924 som ja inte hittade, hela förmiddagen var jag sedan på chefsintroduktion, eftermiddagen ägnades åt enhetsmöte, frågor från höger och vänster och pillande med kravspec för en upphandling och så lite budgetinfo och pill i tjänsteskrivelser innan jag hoppade in i bilen för att hålla min underbara tisdagsklass i spinning som jag haft i tre år och döpt till Happy Tuesday! Den meningen var så lång så att jag hade smällt mig själv på fingrarna flera gånger om, men här är jag ju bara privat och babblig :)

  Gilla

   1. Nä, är kommunalbyråkratråtta men ibland får vi göra utflykter hela vägen till länsstyrelsen speciellt när det gäller valförberedelser eller frågor rörande nationella minoriteter (det senare var det i torsdags).

    Gilla

 3. Min arbetstisdag såg ut som så att jag började med ett löppass på knappt 65 minuter och 13 km. Lite tröskelintervaller med joggvila. Inte så många, men det kändes bra. Fortsatte med frukost och sen jobb mellan 11.10 och 13.00. Höll en lektion i matematik och fixade undan lite småjobb på lunchpausen. Direkt efter klockan 13 for jag till gymmet och körde 75 minuter styrketräning (inklusive uppvärmning). Första styrketräningen på evigheter. For hem, åt en mycket sen lunch och sen tillbaka till jobbet för ett möte mellan 16.15 och 17.30. For sen hem och konstaterade att det regnade ganska ordentligt och jag tog därför bilen till nästa möte, en träff med en elevgrupp som jag ska ha med mig till Schweiz om några veckor. Blev en riktigt trevlig kväll med lite pizza och prat om resan innan jag kom hem, förberedde dagens lektion och gick och la mig.

  Gilla

 4. Min helt vanliga tisdag innehöll lite telefonsupport, planeringsmöte om ändring av en föreskrift och utskrift av en herrans massa kartor. Pappersindustrin glädjer sig säkert men jag önskar mig en lätt och smidig, men stor och vattentålig skärm så att jag kan använda digitala kartor även i fält. Jobbar på en regional myndighet i broderlandet i väster.

  Gilla

 5. Idag har jag varit på kurs nästan hela dagen – i alla fall 9-17, så jag hann lite vanligt jobb före och efter också. Jättebra kurs om coaching, vi får lära oss en massa spännade saker om hjärnan och hur vi kan kommunicera så den blir samarbetsvillig istället för att slå bakut och sätta sig på tvären. Imorgon blir det mera, det ser jag fram emot med iver!

  Gilla

 6. Idag har jag haft en lugn dag med lite uppföljning på medling, svarat på mail, haft superlångt personalmöte där 2% av allt som sades berörde mig. Sedan läst på och funderat på fortbildning för mina medlare, diskuterat med chefen och gjort lite förfrågningar, samt en tankekarta över just fortbildning (älskar tankekartor)! Gick hem kl 14, är ledig imorgon och sen blir det arbetsresa (studiebesök) torsdag fredag. Jobbar halvtid och tycker det är så himla skönt. Jag är ny på jobbet, började för en månad sedan, och jobbar som vik medlingsansvarig. Fantastiskt jobb!

  Gilla

   1. Brott och vissa tvister, men främst brott. Lagstiftningen ser lite annorlunda ut i Finland så medlingen är mkt mer utbredd här och man kan medla vid de flesta brott. I norge har de också mer liknande som vi har i Finland. Själva medlingen sköter mina frivilliga medlare och jag har hand om allt runtom, såsom kontakt med parter, myndigheter, koll på lagstiftnibg. Och fortbildning, med mera!

    Gilla

  1. Nä, det förstår jag. Sen finns det ju mängder av vettiga skäl att göra plastikkirugi också, efter olyckor tex, men rent estetiska… nä, det där alltså. Men du gör ett göraviktigt jobb! Har alltid funderat på varför du landade i London… hoppas få fråga dig irl en dag!

   Gilla

 7. Jag har tisdagsstressat. Vi har tryckdag på onsdagar så tisdagar brukar vara full fart, har gjort ett gäng annonser, skickat korrektur, svarat på korrektur, suckat en del, skrattat mycket och tagit mig själv i kragen = tagit en lunchpromenad trots att det var körigt. Typ så :)

  Gilla

 8. Har jobbat hemma idag eftersom jag behövde det (dvs distans, lite sovmorgon, slippa åka buss/tåg, jobba på utan möten och andra störande moment…). Efter morgonpromenad åt jag morgongröten vid datorn. Förmiddagen ägnades åt diverse: inbjudan till en fest vi snart ska ha internt, jag fixar. Ppt-fix. Ändra namn i lite infoblad åt en kollega (det är ungefär så långt min indesign-kunskap sträcker sig…) och efter lunchträning på gymmet blev det internkommunikation för hela slanten. Läst på och försökt komma igång med en kommunikationsstrategi med väl beskriven informationsprocess. Jag har aldrig gjort något sådant men det har uppenbarligen inte mina chefer heller för de bara nickar och tycker allt ser bra ut. Lättlurade? Eller så är jag bara så galet grym (men har också ägnat en del av dagen till att surfa på utbildningar eftersom jag liksom slår i taket kompetensmässigt sätt. Snart kan jag inte fake it til I make it mer liksom!)

  Gilla

  1. Att jobba hemma kan verkligen vara the best shit! När en är på rätt humör. Jag älskar också att sitta kvar när alla andra har gått hem, men det funkar ju inte med kidz. Och du, jag tror att du är precis så grym som det verkar. Du jobbar ju med kommunikation wtf! Dvs, du kommer alltid att vara pro jämfört med alla andra som inte gör det.

   Gilla

 9. Skön sovmorgon, dvs. få snarka till halv sju och inte kliva upp sex ;)
  Yoga. Tandläkarbesök (stön) och så jobb. Har plastat böcker, granskat fakturor och betjänat kunder. Lite lagom trist dag. Tänkte mej en kort springrunda i duggregnet ännu idag. Syre tack!

  Gilla

 10. Jag tränade en PT-kund vid 8 imorse och därefter tränade jag själv ett pass. Nu gäller effektiv träningsplanering inför kommande PT-timmar, lunch mitt i allt och sedan har jag en kund kl 14 igen. Därefter ännu mer planering och sen tar jag paus för att kolla Housewives of Beverly Hills och käkar mellis (alltså har blivit helt jäkla besatt av att följa dom sjuka kvinnorna, haha! skämskudde!) Kanske hinner jag springa eller i alla fall komma ut en stund i eftermiddag också. Fint Skåneväder här :D

  Gilla

 11. Jag börjar inte förrän ett idag och då ska jag hänga med världens bästa ungar och även om jag inte vet exakt vad vi ska göra så kommer det nog bli bra. Ikväll får jag hänga med världens bästa ungdomar och jag tror vi kommer styra upp lite bakning och planera inför fredagskvällen då jag också ska jobba :) FYI så jobbar jag som fritidsledare :)

  Gilla

 12. höll morgonyogaklass med världens finaste deltagare 06.15 (det är så tidigt så jag vet knappt vad jag heter när jag trillar ur sängen), åt frukost på jobbet, höll i möte, tog personalfoton, gjorde en poster, skriver en upphandling, delegerar (haha!)…. Nu kaffe med blogg-paus :-) Sedan SomaMoves på lunchen om min hals inte sparkar bakut.
  Tack för en inspirerande blogg!

  Gilla

   1. spot-on beskrivning! Precis sån är jag- yogafröken och byråkrat :-) Jag håller klasser på Gerdahallen i Lund i Styrkeyoga (dvs PowerYoga) och YinYoga. Och från i höst även SomaMoves klasser, som en av deltagarna beskrev som ”aggressiv yoga”, höhö.

    Gilla

 13. Jag sitter på kontoret. Har haft ett peppmöte om vår interna pågående stegtävling på morgonen,har precis pratat lite strategi med en forskare, ska ha två möten om det nya databas-ansöknings-system vi håller på att utforma på eftermiddagen och på lunchen tänker jag springa en halvtimma! Vanligt tisdag :)

  Gilla

 14. Jag sitter i möten halva dagen. Ibland känns det som vi har möten för att ha möten och sen möten för att följa upp vad som sas på mötet. Åh jag som egentligen vill jobba mer med kroppen. Hur hamnade jag här?

  Gilla

Säg nåt!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s