Barfota gick jag på stranden i dag

20131006-180847.jpg

Kunde jag skulle jag alltid gå barfota. Att ha strumpor på fötterna är som att ha vantar på händerna. Känseln dämpas. Kontakten med marken försvinner. Det är trist.

En gång var det en kille som skrev en arg kommentar om att jag var barfota (nåja – jag behöll förstås strumporna på!) på gymmet. Det var äckligt tyckte han. Och jag förstår. Det händer bara när jag markar eller stretchar. Då vill jag inte hindras av otympliga skor.

I dag var det bara en bonde och min kille som råkade ut för mina nakna fötter, när jag trotsade skorna på en öländsk strand. Solen var stark och luften 15 grader varm.

Det var lycka, i all sin enkelhet.

Bara fötter – äckligt eller skönt?

Annonser

8 reaktioner på ”Barfota gick jag på stranden i dag

 1. Strumpor är en vederstyggelse, tycker jag. Verkligen ett av de mest osköna plagg man kan ha på sig. Jag går fortfarande barfota i sommarskor till vardags, det är bara vid träning strumpor åker på. Så gör jag varje år, fram till november, ungefär (bor i Skåne och är välsignad med en varm kropp). Även på vintern åker strumporna av så fort jag kommer hem.

  Gilla

 2. Älskar att vara barfota och går barfota hela sommaren , inget som klämmer och stänger in och sätter begränsningar , oooo så jag längtar till sommaren !
  Fast tjocksockar är ju bra förstås .

  Våra fötter är allt , vi är inget utan dom tänker jag och så mycket man kan göra med dom , hurra för fötterna tycker jag !

  Gilla

 3. Äckligt :-). Jag gillar inte fötter, särskilt inte mina egna. Och jag gillar INTE att gå barfota, särskilt inomhus. För mycket grejer som fastnar under fötterna där (vilket kanske säger mer om städstatus hos oss än om mina fötter…). Även på sommaren drar jag alltid på mig strumpor så fort jag kommer in men kanske går ut barfota vilket innebär att det ligger korviga strumpor överallt. Vilket också är ofräscht. Kalla tår är otäckt så jag är lite obekväm med att yoga barfota tills jag blivit varm. Däremot så älskar jag att träna barfota – i mina fivefingers :-).

  Gilla

 4. Det beror helt på fötternas status. Jag gillar att gå barfota, men det är mindre mysigt med fotspår efter smutsiga fötter i huset. Men jag har inget emot bara fötter, av principiella skäl.

  Gilla

Säg nåt!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s