Yoga mot cancer

20131005-101636.jpg

Om exakt en vecka är det dags för årets Yogamarathon mot bröstcancer. Det innebär att ett stort antal studios runt om i landet håller öppet för både nybörjare och erfarna. Du yogar gratis för duktiga instruktörer hela dagen och kan skänka valfri summa pengar till bröstcancerforskning.

Årets huvudstudio är Yoga Shakti på Timmermansgatan vid Mariatorget i Stockholm och på Yogamarathons sajt kan du se ytterligare studios runt om i landet som är engagerade.

Idén till Yogamarathon föddes när yogaläraren och författaren Karin Björkegren Jones drabbades av cancer förra sommaren. I oktober samma år arrangerades det första yogamarathonet på ”min” studio, Atmajyoti i Stockholm. Ytterligare 15 studios runt om i landets anslöt sig och tillsammans samlade man ihop 140 000 kronor till cancerforskning.

Varje dag får 21 kvinnor i Sverige beskedet att de har bröstcancer. Var sjätte timmen dör någon av sjukdomen. När jag var tre månader gammal dog min mormor. Hennes bröstcancer hade då spridit sig till skelettet och kunde inte stoppas. I dag, 27 år senare, hade det kanske kunnat gå annorlunda, tack vare all forskning som görs. Den behöver vi fortsätta. Så att fler av oss får behålla sina mammor längre än vad min mamma fick.

Du kan redan nu börja skänka pengar till evenemanget. För att de ska hamna rätt ska inbetalningen märkas med ”Yogamarathon”. Betala in på Bröstcancerfondens pg konto 900 591-9 alternativt bg 900-59 19. Det gör jag.

Kram!

Annonser

2 reaktioner på ”Yoga mot cancer

Säg nåt!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s