Boosta ditt smoothie-beroende

20130918-090120.jpg

De senaste veckorna har jag varit helt smoothiebesatt. Allra helst köpt och svindyr, givetvis.

På bild ett ser du hemmagjord smutti. Bilden är gammal men så här gör jag: en fryst banan, en handfull frysta jordgubbar och en matsked valfritt nötsmör. Omkring en halv deciliter vatten brukar också behövas. Pris: väldigt litet. Och den är väldigt god!

Bild två syns Health nut från Blueberry Lifestyle. Den innehåller banan, jordnötssmör, rostad kokos, vaniljprotein, jordgubbar och ekologisk havremjölk. Pris: 85 fecking spänn. Och inte en favorit. Jag föredrar istället Nuts about you, cashew, jordnötssmör, kokos, banan, kardemumma, ekologisk havremjölk och mangosås, för 65 spänn. Kan seriöst drömma om den!

Smuttin på bild tre kommer från Joe and the Juice och är himmelsk. Himmelsk. Min absolut favvo. Tragiskt nog minns jag inte vad den heter, men det är banan och jordgubbar i. Uppenbarligen min kombo! Vill minnas att den gick loss på en femtiolapp cirka.

På bild fyra ser du en hampasmoothie med goji och blåbär från Goji & bönan. Pris 55 fast det stod 45 på menyn. Typiskt tråkig! Som att mixa blåbär med… blåbär. Nä.

. Vilken smutti vinner? Den hemmagjorda. Den är god, prisvärd, jag har koll på innehåller och kan spetsa med vilka superfoods jag vill för tillfället.

Behöver du tips på recept? I vintras gjorde jag en smutti om dagen under en period och de var alla helt fab. I kategorin finns bara en handfull av dem, men jag lovar att du inspireras till egna varianter. Kolla också min smuttikategori.

Berätta gärna om din smuttifavorit!

10 reaktioner på ”Boosta ditt smoothie-beroende

  1. jo men alltså – klart den hemmagjorda är billigast. i det priset tillkommer inte lokalhyra, lön och sådär. det blir lite som att jämföra äpplen och päron. plus det faktum att blueberry kör ekologiska produkter, vilket jag inte tror (fast heller inte vet) att joe & the juice gör. :)

    smoothie ftw. älskar det!

    Gilla

Säg nåt!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s