Använd spegeln!

IMG_9455Så här veckan mellan kursens två delar har jag massor av läxor att klura på. Inte minst i gymmet och min egen träning blandas därför upp med massor av andra övningar att testa och nöta. Som träningsinstruktör måste du givetvis själv utföra övningarna korrekt.

Förra veckan skrev jag att jag funderade på att luckra upp Starting Strength och gå mer på känsla.

Jag har ändrat mig.

IMG_9445Skälet är en lunchdejt med drivna, grymma Älskar, älskar inte. Ännu en kär bloggbekantskap. Vi pratade om att mäta resultat. Gärna fotografera sig. Och om man, som jag, glömmer att ta dem före får en istället ta en noggrann koll i spegeln. Efter vårt samtal gick jag hem och gjorde det. Tittade noga. Såg resultat. Starkare armar, snyggare axlar. Efter så där en månad av Starting Strength!

Så. Jag väljer att stanna på den här ängen istället för att riskera att snubbla över gärdsgården i jakt på grönare gräs. Jag har mer att ge!

Hur länge? Vet inte. Men gärna en månad till. Så tar vi det från det.

Följer du något program eller går du på känsla?

21 reaktioner på ”Använd spegeln!

 1. Jag har varit rätt fokuserad på träningsschema och lagt upp mer eller mindre program tidigare. Men inte längre. Det ända program jag har nu är att vara ute mer och röra på mig. Andas mycket frisk luft.
  Såhär är min plan; löpning 2 dar, yoga 4 dar och TRXa 1 dag per vecka.
  Det är inte alltid jag får till det, det beror på vad kroppen vill.
  För mig blir träningen mycket roligare såhär.

  Gilla

  1. Jag vill bara tillägga att träning handlar om så mycket mer än synliga muskler.
   Man kan vara stark och vältränad ändå. Fast varochen tränar såklart på sina villkor.
   Jag tränar ju bara för min egen skull och ingen annans. Mitt mål är inte att bli bäst i något eller bevisa något. Det tycker jag är himla skönt.

   Gilla

   1. Ja gud, massor mer! Men jag har verkligen saknat synliga resultat genom åren. Troligen pga fel (framför allt för lite) käk. Därför blir jag nästan löjligt glad över det som syns. Jag är sjukt stolt över kilona jag lyfter också, men har inget att jämföra dem emd eftersom jag började så nyss.

    Gilla

   1. Det förstår jag absolut. Synliga muskler kan liksom aldrig bli fel. Det ser oftast bara hälsosamt ut.
    Kul att det går så bra för dig :)

    Jag kör TRX hemma. Jag tränar mestadels hemma förutom 1 ashtangapass per vecka i grupp.
    Jag brukar göra en genomkörare av kroppen med TRXen, axlar, biceps, triceps, rodd, utfall med foten i öglan (en killer), djupa benböj, planka – dra kroppen ihop till ett V ( fast uppochner blir det ju. Även den här en killer. Finns en del plankövningar att variera sig med. Och sist men inte minst ligg ner på rygg, fötter i öglan och upp med bålen, dra in fötter mot rumpa.
    Jag mixar maxar rätt mycket så det inte ska bli för mycket samma.
    Lycka till med PT utbildningen ;)

    Gilla

 2. Jag tror du gör rätt. Du har uppenbarligen hittat något som fungerar bra för dig (jag menar, du ser ju redan resultat både på sångens vikter och i spegeln!) så varför lämna det vinnande konceptet allra redan? :)
  Mycket läckra armar Jeanna!! Keep doing what youre doing

  Gilla

 3. Kör snart i gång med ett nytt upplägg. Ska bara springa tjurruset först. Den här gången ska jag köra mer klassisk split, för jag orkar inte ha ont i benen hela tiden som när jag körde starting strength, haha… Jag ska fokusera på fitness five-övningarna. Ifall jag skulle få för mig att tävla nån gång… Men faktum är att jag nog i första hand kommer köra en extremt ytlig fokus ett tag nu. Jag vill se stark ut, snarare än att vara det. Fåfängt ja, men det är det som jag tycker är mest fascinerande just nu. Du gör dock rätt i att fortsätta med programmet, en månad är rätt kort tid och det ger ju så fina resultat.

  Gilla

  1. Fitness five känns som en mycket smart grej. Alltså, det där är intressant. Förut hade jag alltid jooordens värk efter vilken benövning som helst.Nu känner jag knappt av knäböjen. Ökar i och för sig inte som jag borde heller… hmm. Men det är tungt som as under passen. Klurigt!

   Gilla

 4. Går bara på känsla. Finns inget annat. Mitt latmaskliv = varje genomfört pass är ett bra pass! Haha!

  Usch, jag har ett osunt av-och-på-förhållande till träning alltså.. Synd att en inte blir sund, stark och snygg bara av att lusläsa hälso- och träningsbloggar – då hade jag legat i framkant tror jag! :-P

  Gilla

 5. Hej Vackra!! Vad fin du är:) Jag brukar byta inriktning var 3:e (ca) månad och skoja till det lite igen, jag kör nästan bara fombildsjämförelser för jag går typ aldrig ner i vikt…. Förutom när jag inte åt så mycket , då vägde jag mindre men såg inte så stark ut.. Summa summarum, jag följer mitt schema och jag mäter mig genom att titta på bilder. Önskar dig bästa härliga dagen:)

  Gilla

 6. Snygga armar! :-) Jag följer ett program för min konditionsträning, men styrkan blir lite hipp som happ. Slumpmässig Strength, kan vi kalla det! Borde väl få lite struktur på det också, men det får bli sen.

  Gilla

   1. Ja du… I ett anfall av hybris gick jag och anmälde mig till Ironman Frankfurt, långdistanstriathlon. Det räcker nog som utmaning ett tag, tänker jag :-)

    Gilla

 7. Jag kör samma basövningar runt runt…..knäböj (bak, fram), press, bänk, rodd och marklyft, men kör de assisterande övningarna mer lust- och behovsstyrt, just nu är räckhäv och dips skoj.

  Kanske underlättas det av att jag fortfarande tycker att basövningarna är roliga och att jag utvecklas där. Förra året låg jag och harvade på samma vikt i bänkpress och då gav jag faktiskt upp under en period. När jag legat klämd under stången tillräckligt många gånger fick det vara nog……

  Btw, jag gjorde ju som du och sänkte vikten och ökade djupet i mina böjar. Jag är snart uppe på samma vikt som innan men de är bra mycket bättre. Bra tips där! :-)

  Gilla

  1. Vad roligt att jag kan tipsa dig om något! Gissa om jags er fram emot att ta itu med litteraturen du skickade. Så snart utbildning å så är förbi!

   Jag tycker också fortfarande att basövningarna är roliga. Faktum är att jag tror att jag kommer att fortsätta känna så mycket, mycket länge. Däremot måste jag öva på att hålla fokus och inte bara hoppa omkring och dra lite än här än där. Bra övning!

   Gilla

Säg nåt!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s