Variation förnöjer

Noterar att jag mycket plötsligt har börjat hoppa över vissa övningar och kasta om i mina träningspass. Inte så förvånande ändå, en utvecklas ju liksom. SS är ett basicprogram och en perfekt inkörsport, men att börja fiffla om lite efter lust är nog sunt.

Bänkpress är jag till exempel urless på. Seg övning som tar väldigt lokalt. Planerar faktiskt att byta ut den, men är inte hundra på mot vad. Kanske rodd? Och istället plocka tillbaka styrkevändningarna? Vill verkligen lära mig dem ordentligt. Frågan är bara om inte det blir för mycket rygg…

Sedan finns ju over head squat, raka marklyft, split… Och väldigt mycket mer härligt att smaka på.

Åh, du nya värld!

14 reaktioner på ”Variation förnöjer

 1. Jaaa, min favvo är och förblir plankan. Finns så många varianter, och den tar på HELA kroppen. Samt att det är meditativt att bara ligga där och hålla positionen. Man kommer till ro och i balans.

  Gilla

 2. Jag är inte heller ngt stort fan av bänkpress, men du kan iaf öka engagemanget av övriga kroppen om du verkligen trycker i fötterna i golvet, jobbar hårt med bålen för att ryggen ska ha kvar sitt neutralläge.

  Erikas alternativa pressövning ovan (push up) ger ju mycket mer mervärde än bänkpressen tycker jag själv. Som med allt förespråkar jag variation. Bli stark i bålen (bröstmusklerna sitter väl ändå på bålen) både liggandes på rygg och med magen neråt golvet :)

  Man lever ju dock inte alltid efter sina egna råd. (Jag skulle frivänt eller roddat, för att det är roligare)

  Gilla

 3. Min favvis bland pressövningar är armhävning/push up ifall du vill ersätta bänkpress med en annan pressövning. I like kroppsvikt! :)
  Den går ju att variera i massa olika varianter också, kanske kul som variation till annat? :D

  Gilla

Säg nåt!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s