Kär i en ”tjejstång”

IMG_9216
Tjockstång vs smalstång

Nu när jag vet att det finns en lättare, tunnare olympisk stång (kallas tydligen ofta tjejstång, vilket väl beror på att tjejer visst använder den i vissa tävlingar, har jag förstått av era kommentarer. Jag måste dock vänja mig vid det uttrycket lite, har svårt för såna där språkliga könsuppdelningar) bad jag så klart om att få låna en på gymmet i morse. Den fanns i PT-rummet.

Där fanns också diverse gummiband och annat skoj (dock ej ett tjockt, som jag efterfrågade för ett tag sedan. De var dock klart intresserade av att beställa hem ett, så FRÅGA ALLTID om du saknar något! Det är lite som när min far alltid fick vårt lantis-Ica att ta hem nya filsorter som annars bara fanns i Karlstad… okej, lång utläggning, men ni hajar. Ta för er så gott ni kan!) som en får låna om en säger till. På Sats i alla fall.

Hur som helst, det var en lång utläggning för att bara säga: jag ÄLSKAR den där stången. Fantastiska ting. Plötsligt kunde jag axelpressa 27,5 kilo och tja, det är ju 10 kilo mer än vad jag tyckte var TOKTUNGT på Odenplan för två månader sen. Slutsats: bättre grepp= starkare jag.

Det kunde en ju ha räknat ut.

IMG_9218
Greppet
Annonser

16 reaktioner på ”Kär i en ”tjejstång”

 1. Det där med stång alltså, jag har lite svårigheter med raka handleder när jag ror och har testat EZbar men det var inte heller för mig, kanske får jag scouta om det finns smalare stänger på mitt gym.
  Bra tips Jeanna!

  Gilla

 2. Tänk vad man lär sig nya saker hela tiden. Ska kolla om de har på mitt gym. Vore inte fel att kunna hålla runt stången stadigare. Jag känner att jag egentligen orkar mer men vågar inte riktigt men med en ”tjejstång” kanske det kan gå. Bra tips!

  Gilla

 3. Yey för de tunna stängerna, jag får så mycket bättre grepp, precis som du, och blir därmed starkare.

  Jag tränade knäböj med min bror idag. Och hjälp var det känns överallt. Jag har bestämt nu att jag ska träna med honom 1-2 ggr nu i höst (utöver mitt vanliga Sats tränande) och det ska bli så kul. Han tränar stykelyft (ja alltså han lyfter tungt, marklyfter exempelvis 260 kilo. helt sinnes) och är villig att hjälpa mig. Jag är dålig på att pressa mig själv/våga ta i när jag är ensam, mest för att jag är rädd för att jag ska tappa tekniken så han ska hjälpa mig. Varför betala när man kan få stöd/ hjälp gratis :) Man ska utnyttja sina möjligheter. Aa jag vet inte varför jag berättar allt detta men vill dela med mig. Jag är glad i alla fall :) Och tacksam. Och spänd, lyfta skrot är ju skitskoj! Det blir ju tyvärr en kostnad för dubbla gymkort, men samtidigt, jag kommer lära mig massor!

  Gilla

 4. Ett utav ställena där jag brukar träna när jag inte har semester (det har jag nu) har både 20kg-stång, 15kg-stång som jag misstänker är samma som ”tjejstång” , den är i alla fall tunnare och givetvis (5kg) lättare och sedan även en 10kg-stång, den sistnämna får man inte lov att lasta på hur mycket som helst men jag uppskattar den. Kan säga så här…saknar det där just nu under semestern!

  Gilla

 5. En skolstång är kanske samma som en teknikstång? Teknikstängerna vi har där jag tränar väger 10kg och är till för att man ska kunna träna teknik på lätta vikter (används också mycket av tjejerna eftersom de precis som tjejstängerna är smalare och lättare att få grepp om).
  Dock finns det en gräns för hur mycket vikt man kan lassa på innan de går sönder.
  Kan ju hända att jag har fel och att det inte alls är samma sak :)

  Gilla

 6. Vad är då en skolstång? Jag har funderat på att köpa en hem och har då kommit över ganska bra priser på ”skolstänger”. Liknar de som Friskis & Svettis har haft… Vad är då skillnaden i vikt och grepp på tjejstång, olympiskstång och skolstång? Eller är någon av dem samma? Ghaaaa…. jag blir galen och kommer aldrig att våga köpa en egen stång!

  Gilla

 7. LYXIGT! Åh, vad jag längtar till att flytta till en stad där gymmen är intresserade av att vara sina kunder till lags. Stället där jag tränar på nu är bra på alla sätt, bortsett från det faktum att där inte finns en enda skivstång värd namnet. Stängerna är i stället grova som nyätna boaormar och tunga som as. Addera till det att det inte finns en enda ställning där stången i fråga kan lämpas av, vilket innebär att det är praktiskt taget omöjligt att ens försöka sig på benböj med stång på grund av den otroligt otympliga resan som stången måste göra över-bakom huvud och sedan ner till marken igen efter avslutat set. Usch. Och frivändningar, min älsklingsälsklingsövning, är omöjlig att göra med en överviktig och groteskt osmal stång.

  Haha, nu har jag klagat tillräckligt. Jag flyttar ju på fredag, så utsikterna ser ljusa ut ;)

  Gilla

  1. Så himla bra för mig, för då kan du lära mig frivändningar! jag skäms varje gång jag försöker på gymmet. Ser fram emot att ha dig i min stad, Tove. Det finns ett Friskis precis vid KI, förresten. men det vet du kanske redan ;=)

   Gilla

   1. Underbart! Vi får köra ett utbyte – mina frivändningar mot din yogakärlek. Jag skulle verkligen kunna behöva en dos smidighet i kylskåpskroppen haha.

    Gilla

Säg nåt!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s