Recept: raw kladdkaka med cashewgrädde

20130712-202048.jpg

Igår bakade jag rå kladdkaka enligt ett recept från Ecobaren som jag hittade här. Bakade också helt traditionella kladdkakemuffins som resten av sällskapet glatt mumsade på. Två tips inför lördagsfikat hos dig!

Chokladkladdkaka med cashewgrädde
3 ½ dl sötmandel
10 st färska dadlar
1 dl raw kakao
½ tsk vaniljpulver
½ dl vatten
En nypa havssalt

Mixa eller mal mandlarna till mjöl. Blanda sedan alla ingredienserna i en mixer till en slät smet. Bred ut smeten i rund kakform och pudra med kakao. Servera med cashewgrädde.

Cashewgrädde
2 dl naturella cashewnötter
1 tsk vaniljpulver
¾ – 1 dl vatten
Blötlägg nötterna minst 4 timmar. Häll av vätskan från nötterna och mixa med vanilj och vatten till en slät grädde.

SÅ gott! Perfekt fikauppladdning inför ett par mil på cykel. Semester. På landet. Jag tjatar, men jag älskar’t.

Annonser

4 reaktioner på ”Recept: raw kladdkaka med cashewgrädde

Säg nåt!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s