Recept: Rå paj med äpple och myntakräm

20130628-165718.jpg

Min råa paj gick onekligen hem på fredagsfikat. Nervöst men väldigt skoj. Den är stulen ur Erica Palmcrantz Aziz bok Raw food: ett lättare liv på tre veckor och tar omkring tio minuter (!) att fixa. Dessert efter grillningen i morgon?

Rå paj med äpple- och myntakräm

8 portioner

Botten:
6 dl valfria nötter eller mandlar. Jag använde hälften valnötter, hälften hasselnötter. I ursprungsreceptet görs pajen med pistaschmandlar
1 dl tranbär (ev blötlagda)
2 msk agavesirap. I originalet används yaconsirap
en nypa salt
1–2 msk vatten

Fyllning:
3 äpplen
1⁄2–1 dl mynta

Kör nötterna i matberedaren tills de är grovhackade. Tillsätt tranbär, agavesirap och salt, och kör tills allt blandat sig. Tryck ut pajbottnen i en form. Dela äpplena i större bitar och mixa till en kräm. Tillsätt mynta, börja med 1⁄2 dl och mixa igen. Smaka av och ha eventuellt i mera mynta. Bred ut krämen över bottnen. Garnera med myntablad.

Annonser

Säg nåt!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s