Fullmåne?

DSC_2241”Det är fullmåne i dag. Måste vara därför”, sa min yogiska kollega Mia förut, när vi pratade om att många verkar less i dag. Både här och var pratas det om att det var ovanligt jobbigt att börja arbeta igen efter midsommarhelgen. Kroppar som skriker efter semester, humör som dalar och värmen som känns mer kladdig än skön.

Själv vaknade jag 04 i morse och kunde inte somna om. Där rök den morgonlöpturen – kände mig som en zombie. Ja, ja. Det är väl fullmånen. ;=)

Den här veckan kommer jag att få pussla för att kunna träna. De dagar då jag inte har dygnsjour på jobbet är jag i Holland. Dessutom flyttpackar vi som besatta just nu. Men träna, det ska jag. Inte minst för att få komma ifrån en stund. Det är under hetsiga veckor som träningen blir viktigast – och som allra mest njutbar. Ett vakuum. Som bara jag får vara i.

Har någon av er märkt av fullmånen?

Annonser

13 reaktioner på ”Fullmåne?

 1. Tycker det var segt att jobba, gick visst ner i semestermode över midsommar och det kändes helt fel att lämna holmen och komma tillbaka till dagislämningar och sånt. Men fullmånen, alltså – jag tycker det låter såååå töntigt att skylla på fullmånen (FÖRLÅT!!). Mina systrar hävdar med bestämdhet att de mår si eller så pga fullmånen. Jag hävdar med en dåres envishet att det bara är ett sammanträffande :-)

  Gilla

 2. Aah det förklarar min oerhört dåliga sömn förra natten, jag sover alltid dåligt när det är fullmåne! Det är nog bara lättare att glömma bort det sommartid när det är så ljust så man inte märker av själva månljuset.

  Gilla

   1. Det verkar vara rätt vanligt, jag hör nu och då någon som säger de sover sämre. Men jag är extremt känsligt, jag vill också med allt våld ha huvudet mot norr eller i annat fall mot öster. Mot söder och jag sover överhuvudtaget inte, om det är inbillning eller ej kan jag inte svara på. Det kan vara tics.

    Jag har hört ett argument för att vi påverkas av fullmånen såsom att med tanke på vad månens dragningskraft kan göra med enorma vattenmassor så borde den kunna påverka våra koppar också (som till stor del består av vatten). Dock håller ju inte det påståendet eftersom hur full månen är och tidvattnet är helt olika cykler. Jag menar, det enda med fullmåne är väl att den råkar stå så att solen kan lysa upp hela månen… Har förresten också ett vagt minne av att jag sett eller hört om att polisen alltid har mer att göra på nätter med fullmåne, att folk i allmänhet skulle vara mer stökiga då.

    Gilla

 3. Min son sover inte när det är fullmåne, och om han mot all förmodan gör det då vaknar han på uselt humör. Så jo då, jag märker av fullmånen! :-)

  Gilla

Säg nåt!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s