Låt hudens reningsprocess ta sin tid

20130321-145749.jpgOm du vill vara snäll mot din hud, din kropp och naturen måste du ha ett visst mått av tålamod. Du får kanske stå ut med plitor i ansiktet och flottigt hår ett tag. Men när huden har fått genomgå en ganska omvälvande reningsprocess, där gamla kemikalier rensas ut, blir resultatet också underbart. Det budskapet uttryckte Naturligt snygg-Hannah i Petras podcast och jag håller verkligen med.

Första månaderna som jag tvättade mig med olja i ansiktet var rätt hemska. Det ploppade upp finnar här och var, huden kändes flottig och jag ville bara sluta och återgå till mina gamla Clinique-produkter som jag visste funkade. Men som jag inte hade någon kontroll över innehållet i. Förteckningen är lång och orden krångliga.

Olja har jag koll på. För den har ingen innehållsförteckning. Den består av en produkt. I mitt fall – mandlar i den jag smörjer mig med och jordnötter i den som rengör. Grejer som känns naturliga för mig.

Och som Hannah sa – när huden är avgiftad (nåja, någorlunda, min hud lever mitt i centrala Stockholm, helt avgiftad lär den aldrig bli) blir den bättre än någonsin. Min är som på en bebis. Underbar. Och mycket, mycket finare än förut. Mer lyster. Jag skulle känna mig bekväm i att gå utan smink i dag. Det gjorde jag inte för ett år sedan.

Våga avgifta din hud. Hav tålamod! Resultatet kommer att glädja dig.

Har du genomgått en sådan här process? Hur var den för dig?

Annonser

17 reaktioner på ”Låt hudens reningsprocess ta sin tid

  1. Nää, inget annat! Ögonkräm har jag aldrig använt faktiskt. Numera smörjer jag mig inte ens med oljan, duttar bara lite på hakan för där har jag en torr fläck som dyker upp annars. I övrigt blir jag faktiskt inte torr. Att tvätta med olja bäddar ju för skön hy, liksom.

   Till kroppen använder jag olika ekologiska duschkrämer, bäst gillar jag Love & toasts clementin. Till håret blandar jag mellan ekologiskt schampo och mitt älskade Aussie (skäms!). Kroppen smörjer jag med mandelolja någon gång ibland, men oftast inte alls. När jag badar har jag alltid mandelolja i vattnet. Använder också ekologisk solkräm från Eco cosmetics och Dermanord.

   Ja… Det är väl det. Jag är inte så piffig av mig :)

   Gilla

 1. Jag slapp helt den där plitiga-perioden. Vet ej om det berodde på att jag inte använt så mycket smink eller krämer innan så min hy hade aldrig blivit fullt så ”förgiftad” eller om det var för att jag gick direkt till naturliga oljor och skippade helt steget med ekologiska krämer? Eller om jag bara hade tur och bra gener?

  Gilla

 2. Att börja m mandelolja gjorde underverk för mig ganska kvickt – men efter en tid blev det inte lika bra längre. Gick till en ekologisk hudterapeut som sa att så blir det ofta – först blir huden glad att slippa kemikalierna men efter ett tag behöver många ändå lite mer specialiserade produkter. De produkter jag fick från henne känns bra. Fortf rent och ekologiskt, oljeserum, ansiktsvatten och solskydd. Rengör fortf m mandeloljan dock.

  Gilla

  1. Från Apoteket, men den är vän 100 ml om jag inte minns fel. Har för mig att Astrid som kommenterar nedan har berättat att det ofta finns större flaskor utomlands, t.ex på Kanarieöarna tror jag att det var, och därmed säkert också på massor av andra platser här i världen. Jag har dock inte sett någon stor i Sverige.

   Gilla

  2. Ja jag köpte stor flarra på gran canaria. Såg en stor i Köpenhamn igår också. Men finns helt säkert här också, nånstans!

   Gilla

 3. Hmm vet inte om jag gjort exakt som dig. Men för många, många år sedan när jag flyttade till Stockholm blev min hy jättedåligt och jag har sedan dess bara använt naturliga produkter av olika slag/kartaktär till ansiktet och delvis kroppen och hår också. Har börjar använda mandelolja nyligen. Förut använde jag jojobaolja, även olivolja. Har använt/använder märken som,
  • Dermanord, numera Maria Åkerlind
  • Weleda
  • Mario Badescu
  • Estelle & Thild
  • Burts and Bee
  plus några fler naturliga/ekologiska produkter.
  Har även tips på smink som du skrev om i ett tidigare inlägg. Vi får nog maila varandra? ;-)

  Kram Tina

  Gilla

Säg nåt!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s