Naturligt smink

20130607-221305.jpg
Allsköns onaturligheter i mitt badrumsskåp

När jag var i Köpenhamn för tre veckor sedan glömde jag hela min necessär på ett tåg. Den innehöll två maskaror, en knappt använd rouge, en nyöppnad foundation och min älskade rogueborste från Sephora. Fem år gammal och den absolut bästa jag haft.

Började nästan grina när jag upptäckte vad jag hade gjort, faktiskt.

Sedan förträngde jag alltihop. Låtsades som ingenting, tills jag plötsligt insåg att jag ska se det som en chans. En chans att byta ut alla produkter mot ekologiska och snälla. Det ska jag göra eftersom jag tror att det jag applicerar utanpå min kropp hamnar lika mycket i min kropp, som det jag stoppar direkt in i den. Ingen hjärnkirurgi precis, eller hur? Inga nyheter heller.

Hur kommer det sig att jag inte redan har gjort det?

Det har jag. Till viss del. Jag har köpt ekologiskt schampo. Inpackning som är snäll mot naturen och mig. Hudkräm, tvål, solkräm. Bra ute, bra inne. Men mitt älskade smink, åh, jag har hållit fast vid det! Min Drama Queen från Lancôme och the one and only heltäckande underlag från Kanebo. Prylar som har tagit mig typ 15 år att hitta, ni vet. De må vara det fånigaste jag har sagt på flera veckor, men jag älskar mitt utvalda smink. Jag vågar, för jag har hört sympatiska Naturlig skönhet-Hannah i Inner strength podcast. Lyssna på den!

Men. Nu ligger mitt älskade smink alltså troligen i en sop någonstans. Så jag kan lika gärna passa på.

Därför ägnar jag just nu mina lediga ögonblick åt att googla ekologiskt smink. Naturligt onaturligt, ni vet. Jag behöver det inte men jag vill ha det och jag vill att det ska vara jäkligt bra.

Lovar att förmedla allt jag förhoppningsvis lär mig och förstår.

Använder du ekologiskt eller på annat vis naturligt framställd make-up?

17 reaktioner på ”Naturligt smink

  1. Borstar från EcoTools rekommenderar jag verkligen. Bra kvalité, bra pris och gjorda av återvunnet material. Jag använder Tikeis mineralsmink som en annan också tipsade om sedan flera år tillbaks och det ska mycket till för att jag ska byta ;)

    PS Jag är inte samma Annie som där uppe

    Gilla

  2. Vilket bra tillfälle du fick, verkligen som gjort för att byta ut allt! Även om det såklart suger att bli av med sina grejer… Jag har också bytt ut mina kroppsprodukter och rengöring och sånt till eko och organiskt, men håller kvar vid mitt gamla vanliga smink (och gamalt börjar stämma väldigt bra in på det där jag har i necessären), men jag använder ett rent mineralpuder från dermoshop/dermosil, som jag verkligen gillar och om har en jäkligt bra pris, så det känns ändå helt ok, jag använder sällan annat än lite puder och mascara ändå så. Hoppas du hittar nå bra grejer som du gillar!

    Gilla

  3. Nej fy va tråkigt att glömma den. Hade blivit galet ledsen. Jag använder foundation från bare minerals och mascara därifrån. Sen har jag mineralögnskuggor från olika märken som är bra för natur och kropp. Jag försöker vara duktig men tyvärr så finns massa annat skit i sminkväskan med, men jag har försökt undvika dessa. Sen har jag ansiktskräm o rengöring som iaf är utan parabener…en bit på väg iaf. :-)
    Ekologiskt är det inte, men som sagt..en bit på väg…

    Tipset ovan om Tikei, är jättebra och billigt!! Deras ögonskuggor och rouge är med grymma! :-)

    Gilla

  4. Har alltid haft lite problem med finnar men sedan jag började med estelle och thild OCH smink från tikei.se har min hy blivit helt felfri. Kolla in tikei, riktigt bra grejer!

    Gilla

  5. Jag siktar på att mitt iaf inte ska vara djurtestat! Sen plussar jag på med det ekologiska efterhand som jag hittar produkter jag trivs med. Men målet är ju att hitta snällare grejer som du säger!

    Gilla

  6. Både och – har hittat ögonskugga och mineralpuder från bare minerals, en ekomascara och fantastiska ekologiska sminkborstar (iHerb) – dock har jag inte hittat en foundation som fungerar än så jag håller fast vid min gamla ;-)

    Gilla

  7. Det har fullkomligt exploderat på den ekologiska smink- och krämfronten de senaste åren. Kika in på naturligtsnygg.se, Hannah har MASSOR av tips och tester. Själv använder jag typ aldrig smink och har sedan ett par år helt uteslutit krämer och kör enbart ekologisk kropps- och ansiktsolja. Och min hy har aldrig varit bättre.

    Tack för länktips!

    Gilla

    1. Inte lika mycket här som i USA, det vågar jag säga med säkerhet. Men det är så klart på gång. Märker dock att många beställer produkter från utlandet för att utbudet fortfarande är lite snålt här. Jag har också fått mycket bättre hy av olja. Plus älskar känslan. Gillar att ha smink och vill fortsätta ha det. Sak bli ett kul experiment, det här.

      Gilla

  8. Jag gör det inte men har funderat på det. Nu mer och mer. Eller förresten jag har ansiktstvätt som är ekologisk och mineralpuder. Räknas mineralpuder som ekologiskt? Njae va? Jag har inte lyssnat på den podden, det måste jag nu!

    Gilla

Säg nåt!