Varför jag har börjat på en PT-skola

20130605-210027.jpg

Vad kan vara roligare för en hälsonörd än att prata om kroppen hela dagarna?

Flera av er har undrat vad min plan med att gå The Academys grundkurs är. Ska jag bli PT? Ska jag byta jobb? Ska jag bli instruktör?

Svaret är att jag inte riktigt har något mål. Jag älskar massor av saker som har med träning och hälsa att göra. Det är ämnen som gör mig glad. Läsa, lära, skriva, utöva. I livet, på bloggen. Jag vill veta vad jag pratar om. Vad jag gör. Jag vill ha en grund, en teoretisk hemvist, regler att kunna bryta mot för att jag kan dem och vet vad gör. Hajar ni ungefär hur jag tänker? Jag är inte det minst sugen på att byta jobb, men inte heller på att stanna i min personliga utveckling.

Därför har jag ägnat min torsdag åt att prata skelett, leder och muskler. Det är lite himmel för mig. Vad som händer efter grundkursen får vi se.

Har du pluggat något hälsorelaterat? Vad? Jobbar du med det i dag?

Annonser

20 reaktioner på ”Varför jag har börjat på en PT-skola

 1. Jag är också sugen på en kurs inom träning. Inte för att jobba som PT, men för att lära mig själv mer. I Östergötland har vi framförallt Bergkvists skola. Men det kostar ca 50 000 kr att gå en hel pt-utbildning, det känns liksom för mycket för mitt eget nöjes skull, kanske en Eleiko-kurs? Vet inte om det är billigare, men det kanske är mer fokuserat på skivstångsteknik, vilket är mitt primära mål nu.

  Gilla

  1. Ja gud, jag lade alla mina sparpengar på min! Tror inte på att välja en billig om man verkligen vill ha kvalitet. Tyvärr alltså! Som med allt annat. Eleiko tror jag däremot mycket på! Är själv sugen. Så vitt jag minns har de ju varianter utan instruktörsfokus också. Tror att de gör jättebra utbildningar!

   Gilla

   1. Ehm, var tvungen att kolla priserna på Exceed performance, de som arrangerar Eleikos kurser. Ca 9000 för en privatperson per kurs är mer i den nivån jag är villig att ge just nu. Men jag är som sagt grymt sugen och gillar deras upplägg med tredagars utbildning över en helg.
    Själv har jag också kommit till det stadiet att jag hellre vill prova på och göra och se vart det leder än att först fundera jäääääättelänge på vad det skulle kunna leda till. Berätta gärna mer om din utbildning, jag är toknyfiken :-)

    Gilla

   2. Min utbildning var lic PT och kostrådgivare via The Academy, googla det, de har mycket bra info! Tyckte att den var bra, bortsett från att gruppen var alldeles för stor och att majoriteten av deltagarna var väldigt unga. Lite lekstuga emellanåt. I dag hade jag valt Eleikos PT-utbildning istället. För mindre än 9000 har jag svårt att tro att du får någon vidare utbildning tyvärr. Däremot kan man ju alltid göra olika workshops! Det gillar jag själv jättemycket. Så värt att spara till om man kan!

    Gilla

 2. Åh vad spännande! Jag har läst lite blandat. En högskolekurs i Träningsfysiologi, en grundkurs som var fristående från sjukgymnastprogrammet och som jag hoppade med på. Sen har jag Friskis grundutbildning för alla ledare samt tre olika inriktningsutbildningar (jympa, puls och Grundfys).

  Just nu jobbar jag heltid med träning. Leder pass, jobbar på gymmet osv. Dock bara en kort period just nu. Annars är jag kommunikatör/skribent.

  Gilla

   1. Ja när man skriver ned allt ser det ju mycket ut. Men det är ju ett ämne man aldrig blir fullärd i. Känns inte som jag kan någonting knappt i detta hav av träning och kost! :)

    Gilla

 3. Jag gick min gruppträningssutbildning 1992, just för att jag älskade ”AEROBICS” ;) Fanns inga andra planer då, jag var ridlärare och egen företagare i modebranschen. Det har blivit många utbildningar inom träning sen dess och träningen var i många år mitt heltidsyrke. Det ena ledde till det andra och att göra något på känsla och för att det är kul är så rätt-go Girl!

  Gilla

  1. Jamen precis! Hittills i livet har jag sällan gjort saker där jag ser en tydlig effekt. I alla fall gällande sådant som kostar mycket tid och pengar. Dålig på att göra saker for fun, alltså. Men nu så! Är helt glad bara av själva grejen, liksom. Tack, Sara!

   Gilla

 4. Jag blev rätt ”biten” på näringslära när jag pluggade till HK-lärare, så nu till hösten ska jag gå en kurs på Umeå Universitet som heter ”Kost vid träning” – vad det leder till vet jag inte, men intressant ska det bli! Om inte annat, lär jag väl mig nåt nytt :-)

  Gilla

 5. Hej. Har inte gått någon hälsorelsterad utbildning. Har dock i det förflutna hållit på med Aloe Vera och det var riktigt intressant. Skulle jättegärna gå någon kurs som du gör nu. Som sagt nörda ner sig och få en ökad glädje och lust till min egen träning. :-)

  Kram T

  Gilla

 6. Det var ånga på min PTutbildning som gick den för sin skull, utan önskan att börja jobba med det. de ville som du skriver enbart göra det för att maxa sin träning och ”nörda” ner sig i ämnet – i början fattade jag inte men när vi var klara förstod jag verkligen. vilken ögonöppnare det är med PT och kostutbildningen!!

  Gilla

Säg nåt!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s